Суспільство

Лісівники показали безплатні місця відпочинку у рекреаційних пунктах та мапу таких локацій у Житомирській області

7 June 2024, 12:52

ДП «Ліси України» показало визначні та безплатні місця відпочинку у рекреаційних зонах Житомирської області, які створили або ж доглядають лісівники. Відео програми «Мандруємо лісами України» опублікували 6 червня на youtube-каналі ДП «Ліси України».

У випуску розповідають про видатні місця Житомирської області – село з привидами, Коростишівський каньйон, Кам’яне село та безплатні місця відпочинку, які облаштували лісівники.

«Мандруємо лісами України: ліси Житомирщини – місце для незабутнього відпочинку. ДП «Ліси України» продовжує знайомити українців зі справжніми скарбами природи в рамках проєкту «Мандруємо лісами України». У новому випуску глядачі відвідають Житомирщину – місце з унікальними природними пам’ятками. Ви побачите, як лісівники піклуються про заповідні ліси, а ще покажемо, де можна безпечно відпочити на природі – у рекреаційних пунктах філій Столичного лісового офісу», - йдеться в повідомленні.

«Пожежі 2020 року на Житомирщині стали великим випробуванням для лісівників. Однак за останні чотири роки зроблено справжній прорив у розвитку пожежної безпеки. Повністю оновлено пожежні станції та техніку, а завдяки об’єднанню в єдине підприємство продовжується покращення матеріальної бази, зокрема, придбання новітніх пожежних авто та розвиток мобільних бригад з протипожежними модулями», - повідомляють лісівники.

Лісівники ДП «Ліси України» створюють спеціальні рекреаційні пункти для відпочинку на природі. Ці пункти є хорошою альтернативою відвідування лісів, які заборонені для доступу через війну та пожежонебезпечний період. У таких рекреаційних зонах облаштовані місця для пікніків, альтанки, питна вода, дитячі майданчики та інша інфраструктура. Це дозволяє насолоджуватися красою природи в безпечних умовах.

Відпочинок у рекреаційних комплексах, як правило, абсолютно безплатний. У 90% випадків не потрібно платити навіть за користування альтанками.

«Для філій підприємства створення таких місць для людей набагато вигідніше, ніж потім роками відновлювати ліси після пожеж. Це дозволяє зберегти ліси та уникнути потенційних збитків від загорянь, спричинених через людський фактор. Чекаємо не лише на Житомирщині, а й в інших лісових куточках України», - повідомляють лісівники.

Зазначимо, що 7 червня на сторінці Столичного лісового офісу у facebook повідомляють, що в Житомирській та Київській областях вже облаштовано 12 нових рекреаційних зон та публікують адреси локацій.

«ДП «Ліси України» дбає про те, щоб ви мали можливість насолодитися природою в безпечних та комфортних умовах. Лісівники працюють над збільшенням кількості рекреаційних пунктів – спеціально облаштованих місць для відпочинку на свіжому повітрі. Це чудова альтернатива традиційним прогулянкам у лісі, які наразі обмежені з міркувань безпеки – через пожежонебезпечний період та заборону відвідування лісів в умовах війни. Нещодавно ми відкрили ще два нових осередки відпочинку – у філіях «Бердичівське лісове господарство» та «Білоцерківське лісове господарство». Загалом, у рамках програми з облаштування рекреаційних пунктів, в Житомирській та Київській областях вже облаштовано 12 нових рекреаційних зон. Рекреаційні пункти створюються з метою забезпечити вам максимальний комфорт та задоволення від перебування на природі. Тут ви знайдете все необхідне для повноцінного відпочинку: затишні альтанки, де можна сховатися від спеки або дощу, питна вода, місце для приготування їжі та паркомісця для авто. Діти також не залишаться без розваг, адже на кожному пункті облаштовані ігрові майданчики. Одна з найбільших переваг рекреаційних пунктів – це їхня безпека. Тут немає ризику наштовхнутися на небезпечні предмети. Ви можете розслабитися та насолодитися часом відпочинку, не турбуючись про власну безпеку», - йдеться в повідомленні.

ДП «Ліси України» запрошує вас відвідати рекреаційні пункти та відпочити в атмосфері спокою та затишку. Адреси та місце розташування таких локацій на Житомирщині та Київщині ви можете знайти за посиланням: https://e-forest.gov.ua/rekreatsiia

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2023 року лісівники запрошували жителів Житомирської області відпочити у рекреаційних пунктах та нагадували, що відвідувати ліси під час воєнного стану заборонено.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс рекреаційний пункт лісівник місце відпочинку мандри туризм ДП Ліси України  
Матеріали по темі