Влада

Заступник Житомирського міського голови та начальник управління у справах ветеранів взяли участь у «Іграх нескорених»

7 June 2024, 16:45

У спортивних змаганнях «Ігри Нескорених», які проходили з 31 травня по 2 червня у Києві, взяли участь 12 ветеранів та військових з Житомирської області. Загалом цьогоріч змагалися 329 учасників, які випробували власні сили у 9 адаптивних видах спорту.

Про це Житомир.info повідомив Український ветеранський фонд.

«Ігри Нескорених» — щорічні міжнародні змагання для ветеранів та бійців, які отримали поранення. Уже за місяць журі оголосить список із 35 фіналістів, які пройшли до національної збірної та поїдуть на зимові гібридні «Ігри» до Канади, що пройдуть в 8-16 лютого 2025 року. Список учасників з Житомирщини: Божок Олександр Миколайович, Віттіх Максим Анатолійович, Забігайло Андрій Олександрович, Кондратенко Олександр Сергійович, Кузьмінчук Валентин Юрійович, Слободянін Сергій Миколайович, Смаль Олег Анатолійович, Соколовський Денис Олександрович, Харитонов Олексій Сергійович, Капінус Віктор Олексійович, Ковтуненко Юрій Олексійович, Мочурад Роман Іванович», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що з-поміж учасників змагань були начальник управління у справах ветеранів війни Андрій Забігайло та заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

На своїй сторінці у Facebook Андрій Забігайло 3 червня опублікував допис та фото щодо участі у змаганнях.

«Це чудовий час проведений в колі побратимів і посестер. Змагання незламних — ветеранів та ветеранок ЗСУ. Ігри нескорених — це прояв сили духу, незламності та цілеспрямованості. Люди які отримали поранення та внаслідок чого втратили частини тіла. Та саме головне не втратили — бажання жити, перемагати як труднощі, так і в різних видах дисциплін в спорті. Побратими та Посестри Ви сильні, Ви неймовірні. Результати свої кожен знає і що саме потрібно покращити, щоб наступного року виступити ще краще, кожен я думаю проаналізував. Приємно було зустріти друзів які завжди підтримували і підтримують. Дякую вам за ту роботу яку ви робите для Перемоги», - написав Андрій Забігайло.

Про свою участь у змаганнях Житомир.info 7 червня розповів Андрій Забігайло.

«Я брав участь у змаганнях з паверліфтингу, настільний теніс і волейбол сидячи. Враження від заходу чудові, цьогоріч дуже багато ветеранів з усієї України, було понад 400 заявок і приїхали більш ніж 300 ветеранів, щоб взяти участь. Чекаємо результатів відбору у національну команду на самі змагання «Invictus games», які відбудуться наступного року у Канаді. Я подавав заявку на участь не один раз, але вперше, коли я зміг поїхати та взяти участь», - розповів у коментарі Житомир.info Андрій Забігайло.

Зазначимо, що на фото, які опублікував Андрій Забігайло у дописі на Facebook, є й новопризначений заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Фото зі сторінки у Facebook Андрія Забігайла, Олег Смаль ліворуч

«У всеукраїнських змаганнях «Ігри Нескорених» я брав участь вперше. Тут не йдеться про перемогу, а йдеться про силу духу, братерство, підтримку. Цей захід - це повага один до одного, простий приклад: коли ветеран з ампутацією нижніх кінцівок пливе в басейні 50 метрів та на половині дистанції зупиняється, то весь зал починає його підтримувати і мотивує, щоб він завершив дистанцію. Особисто я змагався в жиму лежачи , мій результат 130 кг, настільний теніс - вийшов в ¼ та плавання 50 метрів вільним стилем. Хочу сказати всім ветеранам та ветеранкам - приходьте просто спробувати, вам сподобається. Під час змагань житомирянин Олександр Божок виборов перше місце з жиму лежачи у ваговій категорії до 77 кг з результатом 132.5 кг», - розповів у коментарі Житомир.info учасник «Ігор нескорених», заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року ветеран АТО, військовий капелан Андрій Забігайло став начальником управління у справах ветеранів війни департаменту соціальної політики Житомирської міської ради. На сесії Житомирської міської ради 23 травня 2024 року депутати проголосували за призначення підполковника Олега Смаля заступником мера у справах ветеранів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році у відборі збірної України на «Ігри Нескорених» брали участь вісім ветеранів з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ігри нескорених ветеран військовий спорт Забігайло Смаль  
Матеріали по темі