Влада

Кабмін зобов’язав всі органів влади зменшити споживання електроенергії: відмовитися від кондиціонерів та освітлення будівель

8 June 2024, 09:27

Уряд ухвалив розпорядження про зменшення споживання електроенергії для всіх органів державної влади.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 7 червня 2024 року.

«Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду. Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі – обмежити вуличне освітлення. Бізнес закликаємо також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності. Виняток – не буде обмежуватися використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу», - сказав Денис Шмигаль.

Скриншот з розпорядження Кабміну

Нагадаємо, від початку травня цього року через дефіцит електроенергії внаслідок російських атак по енергосистемі для підприємств застосували графіки обмеження електрики, а населення попереджали про можливі аварійні відключення. На засіданні 31 травня Кабмін підвищив тариф на електроенергію на 60% - до 4,32 грн/кВт*год.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство охорони здоров’я у вересні 2023 року попередило, що лікарні спроможної мережі, які не матимуть кондиціонерів у палатах, з 1 січня 2024 року втратять можливість контрактуватися із НСЗУ за певними пакетами. Після цього медичні заклади Житомирської області почали активніше купувати кондиціонери, витрачаючи на це сотні тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ електроенергія освітлення кондиціонер економія Шмигаль 
Матеріали по темі