Влада

Департамент Житомирської ОДА оголосив тендер на реконструкцію сільського ліцею за 24,5 млн грн, минулого року вартість була 17 млн грн

10 June 2024, 10:18

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації оголосив тендер на реконструкцію ліцею у селі Висока Піч Тетерівської громади з добудовою захисних споруд подвійного призначення.

Оголошення про закупівлю 7 червня 2024 року оприлюднене в системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі – 24 млн 589 тис. 228,80 грн.

Торги запланована на 24 червня, роботи мають бути виконані до 20 грудня 2025 року.

«Учні Високопічського ліцей з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України і по даний час знаходяться на дистанційному навчанні. Приміщення ліцею навіть не має підвального приміщення для облаштування тимчасового укриття. Батьки та колектив ліцею не задоволені даним навчанням. Наразі є виготовлена проєктна документація на реконструкцію приміщення, що передбачає будівництво окремого приміщення, яке сполучатиметься з основною будівлею закладу», - йдеться в описі проєкту на сайті DREAM.

Зауважимо, що в листопаді минулого року відділ освіти Тетерівської сільської ради вже проводив закупівлю на реконструкцію Високопічського ліцею з добудовою захисних споруд подвійного призначення за адресою і очікувана вартість закупівлі була майже на 8 млн грн меншою – 16 млн 914 тис. 170 грн. Перед цим на виготовлення проєктно-кошторисної документації витратили 522 тис. 784 гр.

На реконструкцію планували спрямувати 14 млн 085 тис. 673 грн субвенції з державного бюджету і 3 млн 623 тис. 239 грн коштів бюджету Тетерівської об'єднаної територіальної громади.

Єдиними учасником і переможцем торгів стало ТОВ «Торгово-промислова компанія Центр комплект» з пропозицією 16 млн 841 тис. 026,80 грн. 23 листопада 2023 року з фірмою був укладений договір.

Водночас 13 листопада 2023 року Управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області почало моніторинг закупівлі: аудиторів цікавило яким чином та на підставі яких документів здійснене обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат та визначено його очікувану вартість. За результатами моніторингу Держаудитслужба визнала, що тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону. 11 грудня 2023 року замовник відзвітував про усунення порушень: «Порушення усунуто шляхом притягнення до відповідальності (зменшено місячну премію за грудень 2023 року в розмірі 10% посадового окладу)».

Додатковою угодою від 12 квітня 2024 року договір з підрядником розірвали за згодою сторін і без штрафних санкцій, оплата по договору – 0 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2024 року Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголошував тендер на реконструкцію Хажинського ліцею Семенівської сільської ради з будівництвом захисної споруди цивільного захисту з очікуваною вартістю 77 млн 985 тис. 416,40 грн, але торги скасували «неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер закупівля департамент ОДА ліцей Висока Піч укриття реконструкція 
Матеріали по темі