Події

Чоловік сіткою ловив рибу на річці у Житомирському районі, сума збитків склала понад 14 тис. грн

10 June 2024, 17:39

На річці Роставиця, поблизу села Паволоч Житомирського району, чоловік ловив рибу за допомогою ліскової сітки та дерев’яного човна.

Про це 10 червня інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

«8 червня 2024 року при проведенні рибоохоронної роботи інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля було задокументовано грубе порушення Правил рибальства на річці Роставиця, поблизу села Паволоч Житомирського району. Любитель незаконної рибалки, використовуючи ліскову сітку із дерев`яного човна, незаконно впіймав 9 карасів загальною вагою 2,5 кг», - йдеться у повідомленні.

Своїми діями громадянин завдав збитків рибним запасам країни на суму 14 229 грн.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Для повідомлення про порушення Правил рибальства, Порядку придбання та збуту водних біоресурсів або їх загибелі, функціонує телефонна «гаряча лінія» Житомирського рибоохоронного патруля 067-414-60-74 або у Держрибагентстві всеукраїнська безкоштовна «гаряча лінія»: 0-800-50-52-50.

Нагадаємо, у травні інспектори виявили пів сотні правопорушень у сфері рибальства на території Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 20 травня 2024 року закінчилась нерестова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів у річках та їх кореневих водах, яка розпочалася 1 квітня. Однак, у водосховищах заборона триває до 9 червня, на всіх придаткових водоймах області – до 30 червня. За цей період інспектори виявили 65 випадків порушень вимог природоохоронного законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль рибалка човен сітка р.Роставиця 
Матеріали по темі