Події

Доценту університету, який на смерть збив жінку на Гоголівській у Житомирі, суд дав умовний термін і на рік позбавив прав

12 June 2024, 09:56


Прокуратура в апеляційному суді домоглася позбавлення права керування транспортними засобами для доцента кафедри інженерії програмного забезпечення ДУ «Житомирська політехніка», який в листопаді минулого року на смерть збив жінку на вулиці Гоголівській у Житомирі.

10 червня в Єдиному реєстрі судових рішень оприлюднений вирок Житомирського апеляційного суду від 6 червня 2024 року, який набув чинності з моменту проголошення.

Про ДТП на вулиці Гоголівській, яка сталася 10 листопада 2023 року, повідомляла поліція Житомирської області: 44-річний житомирянин, керуючи автомобілем Volkswagen та рухаючись у напрямку вулиці Академіка Векслера, здійснив наїзд на жінку, яка в той час переходила дорогу, внаслідок ДТП пішохід, 76-річна місцева жителька, отримала тілесні ушкодження та була ушпиталена до реанімаційного відділення лікарні, але врятувати жінку не вдалося.

Скриншот з вироку суду

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, а донька померлої жінки повідомила, що він повністю відшкодував матеріальну шкоду, претензій ні майнового, ні морального характеру вона до обвинуваченого не має і просить призначити найменшу міру покарання.

Скриншот з вироку суду

Вироком Корольовського районного суду м.Житомира від 30 січня 2024 року доцента «Житомирської політехніки» визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбуття призначеного покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Скриншот з вироку суду

В апеляційній скарзі прокурор не оспорював умовний термін, але просив додати до вироку позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 1 рік і апеляційний суд це клопотання задовольнив.

«Колегія суддів погоджується з призначеним судом першої інстанції основним покаранням обвинуваченому ОСОБА_7 та вважає, що воно буде достатнім для перевиховання та виправлення обвинуваченого, попередження вчинення ним нових злочинів, з урахуванням пом`якшуючих обставини та даних про особу обвинуваченого. Крім того, основне покарання, яке призначено обвинуваченому судом першої інстанції, прокурором не оспорюється. Разом з тим, апеляційний суд не може погодитись із незастосуванням судом першої інстанції додаткового покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами», - йдеться у вироці апеляційного суду.

Скриншот з вироку суду

Як повідомляв Житомир.info, 11 червня пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала про перемогу в апеляційному суді, де прокурор домігся призначення житомирянину 3 роки тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), хоча суд першої інстанції присудив 4 років ув’язнення з іспитовим строком 1 рік. Вироку ДТП на вул.Вітрука, яка сталася 17 лютого 2021 року: 56-річний водій BMW збив чоловіка, який перетинав проїзну частину у межах нерегульованого пішохідного переходу, унаслідок ДТП пішохід, 79-річний житель Житомира, від отриманих травм помер у лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок ДТП суд прокуратура пішохід вул.Гоголівська 
Матеріали по темі