Суспільство

Прикордонники нагадали про заборону збирати ягоди та гриби на півночі Житомирської області, яка межує з білоруссю

12 June 2024, 12:38

Прикордонники застерігають – під час дії воєнного стану прикордоння півночі не місце для збору ягід та грибів, а також проведення іншої заготівлі дикоросів.

Про це 12 червня повідомляє пресслужба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Державної прикордонної служби України.

На Поліссі розпочинається сезон збору дикоростучих ягід та грибів. У зв’язку з цим прикордонники застерігають громадян від порушень та недотримання чинних обмежень введених на час дії режиму воєнного стану.

«Нагадаємо, що наразі заборонено будь-яке відвідування в прикордонні лісів населенням і в’їзд до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки. Обмеженнями, поряд з іншим, передбачено заборону будь-яких пересувань цивільних осіб у смузі місцевості, яка безпосередньо прилягає до державного кордону, завширшки 1000 метрів, окрім території населених пунктів, які безпосередньо прилягають до державного кордону», - йдеться в повідомленні.

Окремо звертаємо увагу на дотримання мінної безпеки перебуваючи в прикордонні.

«Ні в якому разі не нехтувати повідомленнями та обмежувальними позначками про мінування території. В державі йде війна! На півночі Україна межує з росією та з державою її поплічницею – білоруссю, яка на початку повномасштабного вторгнення ворога дала можливість російським окупаційним військам через свою територію вдертись в Україну», - наголошують прикордонники.

Крім того, всі громадяни перебуваючи в прикордонній смузі зобов’язані мати при собі документи, що засвідчують їх особистість, а також відповідний дозвіл на перебування в прикордонні виданий органом Держприкордонслужби та за першою вимогою представників прикордонного відомства надавати їх для перевірки. Державна прикордонна служба ефективно захищати держаний кордон та діє виключно в межах законних повноважень.

«Застерігаємо громадян не нехтувати заборонами бути уважними й обережними. У разі виявлення порушень законодавства, або виявлення невідомих осіб негайно інформувати найближчі прикордонні підрозділи», - підсумовують у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 2 квітня ми повідомляли, що для того, аби потрапити у 5-кілометрову прикордонну зону жителям Житомирської та інших областей України потрібно брати дозвіл у прикордонників.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2023 року поблизу с. Рудні-Хочинської, Олевської громади на півночі Житомирської області автомобіль підірвався на міні, загинув 23-річний чоловік. 14 липня 2023 року заборонили відвідувати ліси у смузі на глибині 30 км від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь. 20 липня 2023 року пресслужба Олевської територіальної громади повідомила, що попри нещасні випадки та заборону, жителі Олевської громади продовжували нехтувати власною безпекою, відвідуючи ліси та проїжджаючи замінованими територіями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон білорусь прикордонник ягоди гриби прикордоння Держприкордонслужба міна  
Матеріали по темі