Здоров'я

Житомирський Центр екстреної медичної допомоги для захисту працівників закуповує на 3,4 млн грн бронежилети і шоломи

12 June 2024, 12:49

Комунальне некомерційне підприємство «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради оголосив тендер на придбання бронежилетів і шоломів.

Інформація про закупівлю 11 червня оприлюднена в системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі становить 3 млн 400 тис. грн, це кошти від власної господарської діяльності підприємства. Планують придбати 60 бронежилетів DFP 6 класу або еквівалент та 175 шоломів балістичних TOR FAST BALLISTIC HELMET або еквівалент.

Торги заплановані на 19 червня, доставити спорядження мають до кінця 2024 року.

В коментарі Житомир.info керівник КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тарас Волков повідомив, що шоломи та бронежилети купляють для працівників підприємства.

«Ми раніше отримували як гуманітарну допомогу і шоломи, і бронежилети, але в недостатній кількості. Зараз вирішили витратити таку велику частину наших власних коштів, зароблених за рахунок НСЗУ і зі спецфонду, на захист наших працівників. В табелі оснащення бригад екстреної медичної допомоги визначено, що на кожного працівника має бути шолом і бронежилет. І коли ми виїжджаємо на такі випадки, як влучання по складах чи ще щось, то треба захистити наших працівників, бо може бути детонація чи повторні обстріли», - сказав Тарас Волков.

Він також розповів, що бригади житомирського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 2022-2023 роках виїжджали на деокуповані території Херсонської області і там працювали у засобах захисту – шоломах та бронежилетах.

«Сьогодні по нормативах 10% бригад екстреної медичної допомоги мають бути бригадами медицини катастроф, які в будь-який час готові виїжджати на критичні ситуації, і вони мають бути повністю захищені», - наголосив керівник КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Нагадаємо, розпорядженням від 29 грудня 2021 року голова облради Володимир Федоренко призначив «тимчасово, з 4 січня 2022 року до призначення керівника обласною радою» Тараса Волкова в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Як повідомляв Житомир.info, КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради 23 січня 2024 року оголосив тендер на капітальний ремонт і термосанацію будівлі підприємства на вул. Покровська, 98-в з очікуваною вартістю 112 млн 825 тис. 300 грн (кошти від власної діяльності підприємства), учасників було двоє, 30 січня Антимонопольний комітет почав розгляд скарги житомирського ПП «Елітбуд-1» на неправомірні та дискримінаційні вимоги у тендерній документації і в результаті 6 травня 2024 року з «Елітбуд-1» підписали договір на виконання робіт за 110 млн 917 тис. 165,20 грн (на 1,9 млн грн менше очікуваної вартості).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бронежилет шолом медик ЦЕМДМК закупівля швидка допомога тендер Волков 
Матеріали по темі