Влада

Завершується вступна кампанія до військових закладів: які умови вступу та найпопулярніші спеціальності в Житомирському інституті

12 June 2024, 13:51

Вступна кампанія до вищих військових навчальних закладів підходить до фінішної прямої і завершується 25 червня, є багато охочих вступити.

Про це 12 червня на пресконференції повідомив начальник сектору комплектування Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов.

«В цьому році для участі у вступних випробуваннях будуть зараховуватися сертифікат ЗНО 2021 року та сертифікати національного мультимедійного тесту за 2024, 2023 та 2022 роки. Якщо людина не здавала ці предмети, то вона може прибути в навчальний заклад і скласти там вступні іспити. Під час вступу діти проходять професійно-психологічний відбір та здають фізичну підготовку за нормативами, які визначені Міністерством оборони. Вступ у вищі навчальні заклади для осіб з 17 до 30 років. На даний час треба швиденько їхати в територіальний центр комплектування, проходити медичну комісію, отримати перелік документів, які необхідні для вступу, зібрати їх, все здати в ТЦК, там сформують особову справу і до 25 червня треба направити», - зазначив Олексій Бєланов.

Начальник сектору комплектування обласного ТЦК та СП також розповів про те, яких фахівців готує Житомирський військовий інститут і які спеціальності найпопулярніші.

«У Житомирському військовому інституту імені Сергія Павловича Королева здійснюється підготовка фахівців: радіоелектронної боротьби; радіоелектронної розвідки; космічної розвідки; захисту інформації з обмеженим доступом та автоматизація її обробки; з інформаційного впливу, з автоматизованої обробки інформації; безпілотних авіаційних комплексів. У нас в минулому році у вищі військові навчальні заклади 280 осіб поступило з Житомирської області, це дуже великий показник. Серед них десь близько 30% дівчат, їх багато поступає на перекладачів. Найбільше дітей вступили в Житомирський військовий інститут на факультет безпілотних апаратів та радіоелектронної розвідки», – повідомив заступник начальника – начальник сектору комплектування Житомирського обласного ТЦК та СП Олексій Бєланов.

Нагадаємо, на брифінгу в січні цього Бєланов розповідав, що під час проведення приписки юнаків, яким виповнюється цьогоріч 17 років, до призовних дільниць є можливість отримати інформацію та готувати себе і свої документи для вступу у вищий військовий навчальний заклад.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення віку для мобілізації з 27 до 25 років. У Житомирській міській громаді під дію нового закону підпадають майже 2 тисячі чоловіків, які за оповіщенням ТЦК проходитимуть медичні огляди для визначення придатність до військової служби. В Житомирському обласному ТЦК та СП наголошували, що військовозобов'язані з 25 років мають вибір: йти на контракт або на навчання у військовий заклад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий спеціальність вступ військовий інститут ЖВІ Бєланов ТЦК 
Матеріали по темі