Влада

Начальник Житомирського обласного ТЦК та СП про бізнес і мобілізацію: Хай краще завод буде законсервований, але він буде українським

12 June 2024, 17:01

Під час виступу на презентації щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, присвяченій пошуку механізмів подолання викликів щодо порушень прав людини і громадянина на Житомирщині та перспективам дотримання прав і свобод, начальник Житомирського ТЦК та СП Сергій Мартищенко коментував складнощі мобілізації.

Про це 12 червня повідомляє пресслужба обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Наша перемога залежить від кожного з нас. У державі приймають постанови, в яких чітко все прописано. Залишилося тільки кожному на своєму рівні виконати постанову №560 (Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період), керівнику підприємства, голові тієї чи іншої територіальної громади. Не достатньо просто підписати папірець і думати, що він буде працювати сам. Потрібно, щоб постанова дійшла до виконавця і була якісно виконана. Війна триває. Ми можемо надавати дрони, машини, але хто на них буде їздити? З 2014 року кадрових військовослужбовців – від солдата до офіцера, принаймні на рівні батальйону і бригади, залишилося дуже мало. І мені прикро інколи чути: а хто ж буде працювати? У мене точка зору така: хай краще завод буде законсервований, але він буде українським. Відвоюємо і наші заводи працюватимуть далі. Можливо, треба і економіку перевести на військові рейки? І працівник не п’ять днів на тиждень з восьмої до шістнадцятої, а цілодобово у дві зміни. Є три слюсарі, ось вони і працюють. Військовий ж не сидить в окопі з восьмої до шістнадцятої. Треба задуматися над цим питанням», – сказав Сергій Мартищенко.

Зауважимо, що захід, де виступав керівник обласного ТЦК та СП, відбувся у Житомирській області 11 червня.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 7 червня 2024 року Уряд удосконалив умови бронювання: працівники підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників, крім того, для критичних підприємств збільшили термін бронювання від 6 місяців до 12 місяців і дозволили бронювати військовозобов’язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК мобілізація бізнес Мартищенко бронювання ТЦК та СП 
Матеріали по темі