Події

Правоохоронці зафіксували у Житомирі 3 випадки продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім

12 June 2024, 17:54

Упродовж минулого тижня правоохоронці зафіксували 5 випадків продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок.

Про це 12 червня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Поліцейські запобігають продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім у Житомирському районі. Лише упродовж минулого тижня ювенальні інспектори Житомирського районного управління поліції зафіксували 5 фактів реалізації таких товарів особам, які не досягли 18-річного віку. Нині всі матеріали скеровані на розгляд відповідних адміністративних комісій. Три таких випадки поліцейські виявили в обласному центрі, інші два стосувалися порушень законодавства у Чуднівській та Черняхівській громадах», - йдеться у повідомленні.

Днями під час проведення профілактичних заходів у місті Житомирі ювенальні інспектори помітили юнака з пляшкою пива у мікрорайоні Крошня. Під час перевірки документів з’ясувалося, що хлопець неповнолітній. Він розповів, що алкоголь придбав у магазині неподалік.

Правоохоронці поспілкувалися з продавчинею торговельного об’єкта. Встановлено, що жінка не поцікавилася віком юнака, не перевірила документи та без вагань продала йому напій, хоча і розуміла правові наслідки своїх дій. Тож поліцейські роз’яснили продавчині вимоги чинного законодавства у сфері торгівлі та склали відносно неї адміністративний протокол.

Напередодні у цьому ж мікрорайоні працівниця іншого магазину реалізувала неповнолітній дівчинці цигарки, не запитуючи про вік. Нині відносно неї також складено адміністративні матеріали.

Аналогічні заходи впливу були вжиті щодо працівниць торговельних закладів інших громад, які реалізували дітям пиво, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби.

Правоохоронці нагадують, що згідно з чинним законодавством (ст. 156 КУпАП), продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень

Нагадаємо, від початку року в Житомирській області правоохоронці склали понад 30 протоколів за розпивання алкогольних напоїв неповнолітніми, а у 2023 році — майже 200.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 10 квітня 2024 року на пішохідній вулиці у Житомирі правоохоронці разом із працівниками соціальних служб провели рейд, під час якого задокументували 11 адміністративних правопорушень, вчинених містянами. Переважна більшість з них стосувалася розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв у не відведених для цього місцях, при чому четверо з правопорушників не досягли повноліття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція алкоголь сигарета неповнолітній підліток 
Матеріали по темі