Економіка

У Житомирській області за 5 місяців зареєстрували на 800 вакансій більше, ніж за відповідний період минулого року

13 June 2024, 12:34

Від початку року у Житомирській області послуги служби зайнятості отримували понад 13 300 жителів, що на 2 500 менше, як за відповідний період торік.

Про це 13 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної служби зайнятості.

«Упродовж січня – травня 2024 року послуги служби зайнятості отримували понад 13 300 жителів області, що на 2 500 менше, як за цей час торік. Понад 75% загальної кількості клієнтів – це жінки, чверть – молодь, трохи більше 1 000 людей з інвалідністю, така ж кількість внутрішньо переміщених українців і понад 400 учасників бойових дій. Про потребу у працівниках цьогоріч заявили понад 2300 роботодавців, які подали до служби зайнятості понад 6600 вакансій. Попит у порівнянні з минулим роком дещо зріс: потребували працівників на 400 роботодавців більше, а кількість пропозицій праці зросла на 800. Разом з тим, через суттєвий дисбаланс на ринку праці, зокрема гендерні і кваліфікаційні співвідношення безробітних та затребуваних працівників, укомплектувати вільні робочі місця непросто. Серед зареєстрованих безробітних вдається знайти претендентів лише на третину заявлених вакансій», - йдеться у повідомленні.

Так, з початку року за сприяння служби зайнятості роботу отримали понад 3 900 громадян. Загалом же, якщо врахувати залучення земляків до праці за результатами всіх активних програм зайнятості (працевлаштування на тимчасові робочі місця, суспільно корисні роботи, працевлаштування внутрішніх переселенців з компенсацією роботодавцям та працевлаштування грантоотримувачами на створені нові робочі місця), то цьогоріч за сприяння служби зайнятості забезпечено зайнятість близько 5 500 жителів Житомирщини.

Нині продовжують пошук прийнятної роботи близько 5 400 зареєстрованих безробітних. Така рекордно низька кількість клієнтів спостерігалась лише в перші роки діяльності служби зайнятості, пізніше коливалась від 15 до 30 тисяч пошукачів на дату. Нинішня ситуація на ринку праці - наслідок міграційних і мобілізаційних процесів, а також законодавчих змін, які діють в період воєнного часу.

Маєте запитання щодо отримання послуг служби зайнятості на Житомирщині – телефонуйте на «гарячі» лінії 0-800-600-348 і 063-214-41-75 або пишіть на телеграм-канал https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, за чотири місяці послугами Житомирської обласної служби зайнятості скористалися майже 12 тисяч людей, з них 418 – учасники бойових дій

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2024 року Житомирська обласна служба зайнятості повідомляла про те, що серед регіонів України найбільша кількість безробітних людей з інвалідністю зареєстрована у Житомирській області. Також на засіданні в центрі зайнятості обговорили проблеми з облаштування робочих місць для людей з інвалідністю та залучення роботодавців. Цього року Житомирська область отримала на це 24 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦЗ центр зайнятості вакансія робота безробітний статистика 
Матеріали по темі