Економіка

Великий інвестиційний проєкт у Житомирі – завод по виробництву флоат-скла Novasklo

13 June 2024, 15:59

Після двох років підготовки можна офіційно оголосити про початок реалізації нашого флагманського проєкту з будівництва заводу по виробництву флоат-скла Novasklo.

Про це 13 червня 2024 року повідомив голови наглядової ради EFI Group Ігор Ліскі, який є співвласником ТОВ «Житомирський картонний комбінат».

«В рамках насиченої конференції URC2024 в Берліні ми провели закритий захід-презентацію для інвесторів, банкірів, потенційних партнерів та виробників обладнання. Цей проект – наша гордість, проект – символ відродження України! Це буде першим і дуже важливим кроком для якісної і ефективної відбудови України (зараз ми 100% скла імпортуємо з-за кордону). Окрема подяка віцепремʼєрці Юлія Свириденко за адвокацію українського інвестиційного потенціалу та презентацію стимулів від української держави для нових підприємств. Це було дуже важливим та надихаючим. А після того, як мер Житомира Сергій Сухомлин розказав про мою 20ти річну мрію побудувати такий завод саме в цьому місті, то ні у кого не залишилось жодних сумнівів», - йдеться у публікації.

Нагадаємо, мер Житомира Сергій Сухомлин під час звіту про участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (URC2024), яка проходила 11-12 червня 2024 року у Берліні, говорив про великий інвестиційний проєкт вартістю більш ніж 200 млн євро, який буде реалізований у Житомирі.

Компанія NovaSklo вже має власний сайт, де зазначено, що це – перший надсучасний виробник флоат-скла та скла зі спеціальним покриттям в Україні. Завод матиме дві виробничі лінії, що дозволить задовольнити зростаючий попит на продукцію всередині країни. Основними споживачами продукції заводу є виробники вікон, фасадів, побутової та комерційної техніки, електроніки тощо, які роблять ставку на постійні поставки високоякісного флоат-скла. На підприємстві буде створено близько 340 нових робочих місць. NovaSklo є інвестиційним проектом EFI Group.

ТОВ «Новаскло девелопмент», яке належить Ігорю Ліскі, зареєстроване у Києві 2 квітня 2024 року, статутний капітал – 500 тис. грн, основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Ігор Ліскі – рідний брат депутата Житомирської міської ради від «Європейської Солідарності» Вадима Ліскі, засновника житомирського бізнес-клубу і з березня 2020 року – радника мера Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інвестиції Ліскі скло завод флоат-скло інвестор 
Матеріали по темі