Події

Суд призначив покарання двом чоловікам, які у 2021 році пограбували й вбили пенсіонерку у Житомирській області, а потім спалили її будинок

14 June 2024, 11:41

Двом чоловікам, які у жовтні 2021 року пограбували та вбили пенсіонерку у Брусилівській громаді, призначили 14 років і 6 місяців та 13 років і 6 місяців тюрми.

Про це 14 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Коростишівської окружної прокуратури двох місцевих жителів визнано винними у розбійному нападі, поєднаному з проникненням у житло, та умисному вбивстві з корисливих мотивів, вчинених за попередньою змовою групою осіб(ч. 4 ст. 187,п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Обом призначене покарання у виді позбавлення волі, відповідно, строком на 14 років і 6 місяців та 13 років і 6 місяців, з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що особливо тяжкий злочин у жовтні 2021 року скоїли раніше судимі жителі Брусилівської ОТГ, віком 27 та 28 років. Обоє перебували на іспитовому терміні покарання, призначеному судом за попередній злочин.

Того дня спершу розпивали алкогольні напої вдома в одного з них. А потім, під дією алкоголю, вирішили пограбувати сусідку. Перестрибнули через паркан, пробралися до будинку потерпілої, та, погрожуючи фізичним насиллям, почали вимагати гроші.

Коли ж отримали відмову, вчинили над жінкою смертельну розправу, а гроші викрали.

Під час нападу жінка розмовляла по телефону з подругою, яка почула погрози грабіжників та викликала поліцію. Але врятувати 67-річну потерпілу не вдалося: після розбійного нападу її будинок згорів вщент.

У суді свою вину обоє не визнали, намагаючись нав’язати свою версію про те, що нібито прийшли допомагати гасити пожежу.

Однак суд, на підставі наданих прокурором доказів та результатів експертиз, обох визнав винними та призначив реальне покарання.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 24 жовтня 2021 року у селі Брусилівської громади затримали двох молодиків, яких підозрювали у вбивстві 67-річної односельчанки і підпалі її будинку. Поліцію викликала знайома загиблої, яка в той час розмовляла з нею по телефону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура вбивство вирок Соловіївка пенсіонер 
Матеріали по темі