Влада

Житомирська облрада хоче ліквідувати КП «Готельний комплекс «Україна» та комунальний заклад «Волейбольний клуб»

14 June 2024, 13:23

Житомирська обласна рада хоче припинити шляхом ліквідації комунальне підприємство «Готельний комплекс «Україна» та комунальний заклад «Волейбольний клуб».

Відповідні проєкти рішень сесії розглядали 14 червня на засіданні депутатської комісії з питань бюджету та комунальної власності.

В коментарі Житомир.info голова бюджетної комісії, депутат Олександр Дмитрук повідомив, що проєкти рішень комісія підтримала, а основою причиною ліквідації є наявні борги та неефективний менеджмент.

«На сьогодні недоцільно утримувати ці комунальні заклади, «Волейбольний клуб» має борги та й не до волейболу зараз, тим більше, що у клуба вже є інвестор. Готель «Україна» вже тривалий час не працює, накопичуються борги, погіршується його технічний стан, ми його плануємо законсервувати і передати майно комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків до моменту ухвалення рішення щодо подальшої його долі. Моя особиста позиція – обласна рада не може бути ефективним менеджером з управління майном у порівнянні з приватним бізнесом, тому треба ці об’єкти не утримувати за кошти бюджету, а продавати через відкриті торги на електронних аукціонах», - сказав Олександр Дмитрук.

Також бюджетна комісія погодила передачу майна КП «Готельний комплекс «Україна»: приміщення готелю «Україна» площею 4109,4 кв.м на вул.Київська, 3 у Житомирі; будівлі і споруди готельного комплексу «Зарічани» загальною площею 1137,8 кв.м в селі Зарічани.

Скриншот з проєкту рішення сесії про передачу майна

Зауважимо, що станом на 13:00 14 червня згадані проєкти рішень, які розглядала бюджетна комісія, на сайті обласної ради не опубліковані.

В оприлюдненому матеріали пресслужби обласної ради про засідання бюджетної комісії немає жодної згадки про ліквідацію КП «Готельний комплекс «Україна» та КЗ «Волейбольний клуб».

Скриншот з сайту облради

Нагадаємо, на сесії Житомирської облради 17 серпня 2023 року депутати проголосували за те, щоб додати готель «Україна» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. На той час на готелі в центрі Житомира висіло оголошення про те, що він не працює через ремонт.

Рішенням від 12 лютого 2024 року Корольовський райсуд частково задовольнив позов депутата обласної ради Сергія Білошицького, який з липня 2022 року був директором КП «Готельний комплекс «Україна» і позивався до підприємства та Житомирської облради щодо стягнення заборгованості по заробітній платі і компенсації моральної шкоди, і зобов’язав КП виплатити 334 тис. 684,57 грн заборгованої зарплати.

Як повідомляв Житомир.info, комунальний заклад «Волейбольний клуб» Житомирської обласної ради створили у 2018 році шляхом зміни назви Житомирського обласного гендерного ресурсного центру. З серпня 2016 року обласну федерацію волейболу очолює Володимир Ширма, який зараз є заступником голови Житомирської обласної ради і в жовтні 2023 року їздив за кордон вболівати за волейбольний клуб «Житичі-Полісся», який вперше брав участь в Кубку Європейської конфедерації волейболу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада ліквідація готель комісія Дмитрук готельний комплекс "Україна" волейбольний клуб волейбол  
Матеріали по темі