Події

У селищі Житомирської області п’яний водій Mitsubishi пропонував патрульним 100 доларів хабаря

17 June 2024, 14:46

На Бердичівщині під час комендантської години нетверезий водій пропонував патрульним 100 доларів хабаря, слідчі задокументували правопорушення.

Про це 17 червня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«16 червня близько 01:00 у смт Іванополі патрульні інспектори Бердичівського районного відділу поліції зупинили автомобіль «Mitsubishi Grandis» для роз’яснення водієві встановлених обмежень комендантської години. Спілкуючись з чоловіком, поліцейські помітили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож інспектори запропонували 49-річному місцевому жителю пройти відповідне обстеження, проте він відмовився. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, водій поклав у салон службового автомобіля «відкупне», хоча до цього був декілька разів попереджений про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди», - йдеться в повідомленні.

За таких обставин на місці події працювала слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння – 100 доларів.

Тож тепер, окрім адміністративної, чоловік понесе і кримінальну відповідальність.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За це чоловікові може загрожувати від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

Окрім того, відносно водія складені матеріали за порушення адміністративного законодавства — нетверезе керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП). За такі дії передбачено покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Нагадаємо, 29 травня у Бердичеві під час комендантської години 51-річна водійка-порушниця намагалася відкупитися від поліцейських. О 1.45 ночі патрульні Бердичівського райвідділу поліції зупинили автомобіль «Mitsubishi Outlander» для роз’яснення водієві про обмеження комендантської години. За кермом перебувала жінка, яка не мала документів на право керування транспортним засобом та проходить іспити для їх отримання. Під час оформлення адмінматеріалів, аби уникнути відповідальності, водійка поклала у салон службового автомобіля 100 доларів.

Як повідомляв Житомир.info, 1 травня 2024 року у Бердичеві правоохоронці затримали правопорушника, який керував автомобілем напідпитку, чинив опір поліцейським та пропонував 20 тисяч гривень хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар патрульний п'яний водій нетверезий водій комендантська година поліція Бердичів  
Матеріали по темі