Події

Правоохоронці виявили 35-річного жителя Миколаєва, який у Житомирській області хотів перетнути кордон з білоруссю

17 June 2024, 17:40

Поліцейські зведеної бригади при Головному управлінні Національної поліції у Житомирській області «Воля» перешкодили незаконному перетину державного кордону. За попередньою інформацією, 35-річний житель Миколаєва проклав свій маршрут через ліси на Житомирщині. Так чоловік хотів дістатися до білорусі.

Про це 17 червня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Документувала обставини правопорушення слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління. В одному з сіл прикордоння поліцейські зведеної бригади при Головному управлінні Національної поліції у Житомирській області «Воля» виявили незнайомця, який поводився підозріло», - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з правоохоронцями чоловік зізнався, що напередодні прибув з Миколаєва на Коростенщину. Так він спланував залишити територію України та мав намір потрапити до білорусі.

«До подорожі чоловік підготувався: окрім виявлених майже 14 тисяч доларів та близько 20 тисяч гривень, поліцейські вилучили у нього карти населених пунктів, що межують з сусідньою країною, а також телефони, павербанки та інструменти», - повідомляють правоохоронці.

Нині слідчі встановлюють обставини події у межах досудового розслідування за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Оперативний супровід здійснюють працівники управління карного розшуку поліції області.

Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, прикордонники Ізмаїльського загону зупинили на Одещині фуру, в причепі якої виявили 41 чоловіка віком від 18-60 років. З-поміж них були й жителі Житомирської області. Про це 14 червня повідомила Державна прикордонна служба України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2024 року прикордонники виявили жителя Житомирської області, який намагався через гори потрапити за кордон. Правоохоронці склали відносно нього протокол.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон ухилянт білорусь Воля Миколаїв поліція НГУ призовник  
Матеріали по темі