Події

За психологічне насильство над 69-річною матір’ю два роки тюрми отримав 51-річний житель Житомирської області

18 June 2024, 09:53

Звягелянина, який систематично вчиняв відносно своєї матері психологічне насильство, засудили до 2 років позбавлення волі.

Про це 18 червня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«З матеріалів справи відомо, що 51-річний мешканець м. Звягеля у період з 14 липня 2023 року до 22 жовтня 2023 року систематично вчиняв психологічне насильство відносно своєї 69-річної матері. Чоловік безпідставно створював конфлікти, які супроводжувалися висловлюванням образ та погроз, крім того, в ході суперечки правопорушник виганяв матір з дому. Внаслідок таких дій жінка зазнала психологічних страждань», - йдеться в повідомленні.

За вищевказаними фактами вчинення насильства в сім’ї відносно кривдника неодноразово були складені протоколи про вчинення ним адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 173-2 КУпАП, за результатами розгляду яких в суді вказану особу було тричі притягнуто до адміністративної відповідальності. Окрім того, працівниками уповноваженого підрозділу поліції виносилися термінові заборонні приписи. Попри неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності, насильник на шлях виправлення не став і продовжив свою злочинну діяльність.

При обранні виду та міри покарання суд врахував, що обвинувачений раніше судимий, належних висновків для себе не зробив, не розкаявся, не працює, вчиняв неправомірні дії відносно потерпілої в стані алкогольного сп’яніння.

Врахувавши вищевикладене, суд призначив злочинцю покарання у виді 2-х років позбавлення волі.

Зазначимо, що у вироці Новоград-Волинського міськрайонного суду від 2 червня йдеться про те, що з 2017 року чоловіка притягували до відповідальності за легкі тілесні ушкодження, крадіжки, грабіж та домашнє насильство.

Скриншот з вироку суду

«З метою уникнення ризиків ухилення обвинуваченого від відбування покарання, а також вчинення інших злочинів, суд вважає за необхідне обрати обвинуваченому ОСОБА_4 запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, або до моменту набрання вироком законної сили, в межах зазначеного строку», - йдеться у вироці суді, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.


Скриншот з вироку суду

Нагадаємо, у травні поліцейські завершили розслідування домашнього насильства у Хорошівській громаді, де 33-річний чоловік ображав та штурхав 55-річного батька.

Як повідомляв Житомир.info, торік у Житомирі поліція зафіксувала понад 4 600 викликів про домашнє насильство, з них 25% – від чоловіків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство суд вирок суду кривдник Звягель син матір  
Матеріали по темі