Новини компаній

Особливості використання мембран у стоматології

18 June 2024, 10:35

Один із найскладніших етапів будь-якого стоматологічного лікування — це період загоєння. Саме тому в сучасній медицині широко використовуються мембрани, які виконують бар’єрну функцію. Засоби забезпечують умови для відновлення, запобігаючи проникненню м’яких тканин до зон кісткових дефектів.

Для чого використовуються мембрани

В асортименті інтернет-магазину Biogentech представлені стоматологічні мембрани від брендів B&Medi, Citagenix, Osteogenesis, Resorba. Усі товари відповідають міжнародним стандартам якості та підходять для використання в різних стоматологічних процедурах для:

  • захисту імплантів і стимуляції регенерації кісткової тканини навколо них;
  • сприяння відновленню та утримання простору для росту кісток;
  • ізолювання уражених ділянок та профілактики атрофії окремих тканин;
  • захисту зон із рецесією ясен та сприяння їхньому швидкому загоєнню.

Перед використанням мембрану замочують у стерильному фізрозчині. Після цього спеціаліст надає засобу необхідну форму та розміщує його в ротовій порожнині.

Головна перевага такого методу полягає в тому, що мембрани формують довготривалий бар’єр на 3-6 місяців. Вони дуже тонкі, тому не створюють дискомфорт для пацієнта, але водночас міцні та стійкі до пошкоджень.

Різновиди мембран та їхні властивості

Засоби прийнято класифікувати за матеріалом виготовлення. Залежно від цього виокремлюють PTFE-мембрани, зроблені з політетрафторетилену. Це надміцний матеріал, який підходить для використання в складних клінічних випадках.

Колагенові мембрани виготовляються з природного матеріалу, який поступово розсмоктується та зазвичай не потребує видалення. Тож стоматологи використовують їх після менш складних втручань, де необхідна короткострокова бар’єрна функція.

Також є м’якотканинні мембрани. Завдяки своїм властивостям вони забезпечують швидке загоєння рани. Конкретний різновид завжди вибирає лікар з огляду на стан пацієнта та прогнозований час відновлення. Варто пам’ятати, що засоби не можна використовувати за наявності гострих запальних процесів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стоматолог зуб мембрана 
Матеріали по темі