Події

У громаді біля Житомира 21-річний чоловік викрав ВАЗ та катався на ньому поки не закінчилося пальне

18 June 2024, 10:49

Поліцейські викрили причетного до викрадення авто в Новогуйвинській громаді.

Про це 18 червня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-2107» надійшло до поліції пообіді 15 червня. Оперативники відділу поліції №1 Житомирського райуправління вже за кілька годин встановили причетного до події. Потерпілий, 44-річний житель Бердичівщини, розповів, що залишився на ніч у знайомих в одному з сіл Новогуйвинської громади. Однак, наступного дня, коли чоловік зібрався їхати додому, не побачив своєї автівки, яку напередодні залишив біля будинку», - йдеться в повідомленні.

На місці працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці зафіксували усі обставини події та вилучили наявну слідову інформацію.

Оперативники відділу поліції №1 Житомирського райуправління провели низку розшукових заходів та вже за кілька годин встановили місце перебування викраденого автомобіля в одному з сусідніх сіл. Там же розшукали причетного до викрадення.

«Ним виявився 21-річний молодик, один з мешканців будинку, де гостював потерпілий. Він визнав свою провину в учиненому та пояснив свій вчинок бажанням покататися. Юнак розповів, що забрав ключі від автівки з кишені гостя, поки той спав, та поїхав відвідувати друзів у сусідні села. Коли закінчилося пальне, молодик залишив «ВАЗівку» неподалік будинку товариша, де її і виявили правоохоронці», - розповіли правоохоронці.

Нині слідчі поліції встановлюють усі обставини правопорушення у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України

Згідно з чинним законодавством такі діяння караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 23 травня поліцейські офіцери Іршанської громади повернули власниці викрадений автомобіль.

Як повідомляв Житомир.info, 14 травня 2024 року у Житомирі патрульні затримали чоловіка, який на вул. Хлібній намагався викрасти ВАЗ. Під час спілкування з кермувальником патрульні виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння. Пройти обстеження на стан сп'яніння у найближчому медзакладі в лікаря-нарколога водій відмовився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон авто викрадення Новогуйвинськ поліція ВАЗ  
Матеріали по темі