Місто

У Житомирі відкрили перший рекрутинговий центр Збройних сил України

18 June 2024, 13:28

Сьогодні, 18 червня, у Житомирі відбулось відкриття центру рекрутингу до Збройних сил України.

«Ми хочемо, що люди мали можливість прийти не в ТЦК, бо в дуже багатьох є побоювання, що їх одразу заберуть, вони потраплять не в той підрозділ, в який вони хочуть. А тут звичайний айтішник може прийти та обрати для себе ту специфіку служби, яку він хоче. Чи людина може прийти, і безпосередньо у військових, які проходять службу в тих чи інших бригадах, підрозділах, почути, як відбувається ця служба, які є вакансії, для того, щоб прийняти рішення і підписати контракт чи пройти через добровільну мобілізацію», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У центрі не буде працівників ТЦК. Працюватимуть безпосередньо представники 6 військових бригад та підрозділів.

«Щоб рівень довіри від людей, які сюди приходять, і потенціально розглядають можливість піти до ЗСУ, був набагато вищий, ніж просто б тут сиділи цивільні люди і щось їм обіцяли й розказували», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Житомирщина була, є і залишається одним із лідерів по мобілізації в Україні. Ми продовжуємо, і наші земляки продовжують боронити нашу землю. Дякую всім і запрошую всіх до рекрутингового центру. І дійсно, саме тут можна попасти в той підрозділ, до якого у тебе лежить душа, і захищати та боронити нашу державу», - говорить начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Також в центрі працюватиме управління у справах ветеранів війни, де кожен зможе отримати консультацію з різних питань.

На відкритті був перший охочий потрапити до лав ЗСУ, який чекав відкриття рекрутингового центру, щоб потрапити саме до батальйону безпілотних систем. Його одразу ж проконсультували та зареєстрували на бажану вакансію, а саме - техніком.

«Так, чекав, тому що потрібно все одно свій вклад якийсь внести в нашу перемогу. Все одно треба йти служити. Ти йдеш в ТЦК і не знаєш куди ти підеш, що тобі випишуть, яку повістку дадуть, бойову, не бойову. А тут ти приходиш і розпитуєш, тобі все розповідають», - каже Іван.

«Звичайно до роботи ми готові, на повну. Ми працюємо 24/7, бо ми не працюємо, ми служимо. Емоції від того, що прийшов хлопчина, він прийшов добровільно. Він буде в нас техніком, технічне забезпечення. Дуже раді, що люди так добровільно йдуть. Найбільше ми потребуємо на цей час це: оператори FPV-дронів, водії, водії-техніки, автоелектрики, слюсарі», - каже начальниця групи цивільно-військового співробітництва окремого батальйону безпілотних систем Ольга Цибуля.

Відвідати центр можна за адресою: майдан ім. С.П.Корольова, 5 кожного дня, крім неділі.

Нагадаємо, 10 травня на позачерговому засіданні виконкому говорили про тимчасову роботу рекрутингового центру 3-ї окремої штурмової бригади. Крім того, про відкриття рекрутингового центру, де люди зможуть отримати інформацію про вакансії в різних бригадах.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням від 23 квітня 2024 року влада Житомира достроково припинила оренду КП «Футбольний клуб «Полісся» двох комунальних приміщень – колишньої аптеки на майдані Корольова і більярдної в Шодуарівському парку. У приміщенні аптеки планували відкрити рекрутинговий центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекрутинг мобілізація рекрутинговий центр ЗСУ Сухомлин Бунечко Цибуля  
Матеріали по темі