Влада

Голова громади у передмісті Житомира виграв суд за поновлення на посаді після звільнення з військової служби

20 June 2024, 12:06

Анатолій Мельниченко, якому в травні минулого року депутати Оліївської сільської громади Житомирського району висловили недовіру та достроково припинили його повноваження сільського голови, виграв апеляційний суд про скасування відповідних рішень сесії та поновлення на посаді.

Постанова Сьомого апеляційного адміністративного суду від 11 червня 2024 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Апеляційну скаргу ОСОБА_1 задовольнити повністю. Рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2024 року скасувати та прийняти нову постанову. Позов задовольнити повністю. Визнати протиправним та скасувати рішення 37 сесії VІІI скликання Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області від 12.05.2023 №891 «Про недовіру сільському голові». Визнати протиправним та скасувати рішення 37 сесії VІІI скликання Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області від 12.05.2023 №892 «Про дострокове припинення повноважень Оліївського сільського голови». Поновити ОСОБА_1 на посаді Оліївського сільського голови Житомирського району Житомирської області з першого робочого дня, наступного за днем його звільнення з військової служби в Збройних Силах України», - йдеться у постанові суду.

Рішення в частині поновлення на посаді допустити до негайного виконання. Постанова суду набирає законної сили з моменту прийняття та оскарженню не підлягає.

Одним з аргументів для апеляційного суду стало порушення під час голосування за відставку голови Оліївської сільради: результати поіменного голосування підписали особи, які не входили до складу обраної лічильної комісії.

Скриншот з постанови апеляційного суду

Нагадаємо, в травні 2022 року 19 з 22 депутатів Оліївської сільської ради підписали лист щодо винесення на розгляд сесії питання недовіри сільському голові, сесію запланували провести 3 червня, але 1 червня Анатолій Мельниченко підписав розпорядження про своє увільнення від виконання обов’язків сільського голови у зв’язку із призовом на військову службу, що дає йому право зберегти своє місце роботи.

Як повідомляв Житомир.info, секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченка, який після мобілізації Віктора Мельниченка і рішення про його відсторонення виконував обов’язки голови сільради, підозрюють в розтраті майже 2 млн грн під час закупівлі генераторів за завищеними цінами в листопаді-грудні 2022 року. Богунський районний суд м. Житомира 27 травня 2024 року задовольнив клопотання про відсторонення Ткаченка від посади секретаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Оліївка суд Мельниченко поновлення на посаді Оліївська сільрада 
Матеріали по темі