Події

Екологи виявили порубку понад 580 дерев у громаді Житомирського району, сума збитків — майже 6 млн грн

20 June 2024, 15:39

На території громади у Житомирському районі працівники екоінспекції виявили порубку дерев на майже 6 млн грн.

Про це 20 червня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«6 червня 2024 року в ході проведення рейдових заходів на території Харитонівської ТГ Житомирського району на земельній ділянці комунальної власності між селами Розкидайлівка та Рудня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено факт незаконної порубки 582 дерев різних порід», - йдеться у повідомленні.

Особи, причетні до вчинення обумовленої порубки, на момент обстеження були відсутні.

«У зв'язку з тим, що в діях осіб, що вчинили зазначену порубку, містяться ознаки кримінального правопорушення в порядку статті 214 КПК України на місце було викликано слідчо-оперативну групу. Сума обрахованих Інспекцією збитків, завданих навколишньому природному середовищу зазначеною порубкою, склала понад 5 млн 978 тис. грн. Наразі Інспекцією надіслано лист до правоохоронних органів для вжиття заходів для встановлення винних осіб», - повідомив начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

Нагадаємо, 30 травня пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала про те, що за межами села Чудин Житомирського району фахівці екоінспекції зафіксували порубку 42 тополь без відповідних документів.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня 2024 року Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала про те, що Малинська міськрада має сплатити понад 1,5 млн грн збитків за незаконну порубку 36 тополь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколоінспекція еколог порубка дерево деревина с.Розкидайлівка с.Рудня Медведовський 
Матеріали по темі