Влада

У Житомирській ОВА провели засідання Міжвідомчої робочої групи Кабміну з питань мобілізації

21 June 2024, 09:03

У Житомирській обласній військовій адміністрації у змішаному форматі відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. У заході взяли участь перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, керівники РВА та члени Міжвідомчої робочої групи.

Про це 20 червня повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Міжвідомча робоча група є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, створеним для забезпечення координації дій органів виконавчої влади, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління зазначених органів, а також суб’єктів господарювання державного сектору економіки. Під час засідання розглянули питання щодо сприяння координації мобілізаційних дій з боку органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, підприємств, установ та організацій, функції управління якими здійснює Кабінет Міністрів України», - йдеться у повідомленні.

Начальник мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Сергій Іванюк наголосив, що органи місцевого самоврядування – міські та селищні ради зобов’язані брати участь у мобілізаційних заходах.

«Якщо раніше питання до органів місцевого самоврядування було прописано в законі приблизно так: «мають право», «можуть», то зараз – зобов’язані», – зауважив Сергій Іванюк.

Наталія Остапченко зазначила щодо важливості мобілізації як комплексу заходів, спрямованих на забезпечення захисту країни.

«Захист нашої країни – це першочергова задача, але ми маємо знайти ті рішення, які дозволять підтримувати нашу економіку та усі соціально-суспільні сфери», – наголосила Наталія Остапченко.

Окрім цього, учасники обговорили питання організації взаємодії органів виконавчої влади з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо оповіщення та призову на військову службу військовозобов’язаних громадян, які працюють в органах виконавчої влади, їх територіальних органах, на підприємствах, в установах та організаціях.

Робота Міжвідомчої робочої групи спрямована на підвищення ефективності координації між різними державними структурами та забезпечення успішної мобілізації в регіоні.

Постановою від 18 червня 2024 року Кабінет міністрів утворив Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації та затвердив Положення про неї.

Нагадаємо, в Житомирській ОВА 5 червня провели розширену нараду з питань мобілізації за участі керівників територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки, правоохоронних органів, голів громад та роботодавців області.

Як повідомляв Житомир.info, 18 червня 2024 року в центрі Житомира офіційно відкрили центр рекрутингу до Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація ОВА призов робоча група КМУ Остапченко  
Матеріали по темі