Влада

Мер Житомира зустрівся з депутатом міської ради та колишнім директором КП, які зараз служать і мають судові справи

21 June 2024, 10:20

Мер Житомира Сергій Сухомлин разом зі своїм радником, депутатом міської ради Олександром Черняховичем вчергове поїхали передавати допомогу захисникам.

Про це вранці 21 червня повідомив Сергій Сухомлин.

«Чергова поїздка до наших. Багато приємних зустрічей. На фото зі мною – комбати 141-го та 138-го батальйонів. Один з них – Сергій Янушевич. Колишній директор нашого КП «УАШ». Ще завезли допомогу 46-й бригаді ДШВ. Хлопці подарували «коін» з їхньою емблемою. Були у 54-ї окремої бригади. Також – у 120-ї бригади ТрО (Вінницької області – ред.). Сергій Гринчук, дякую! Це депутат ЖМР, який зараз служить», - йдеться у дописі.

Зауважимо, що 21 червня у мера Житомира день народження – йому виповнилося 53 роки.

Нагадаємо, Сергій Янушевич був призначений на посаду начальника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» з 17 березня 2017 року і звільнений «за угодою сторін» з 31 січня 2019 року. В жовтні 2021 року Богунський районний суд м.Житомира почав розгляд справи про обвинувачення Сергія Янушевича за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем): екскерівника КП підозрюють у розтраті 800 тис. грн з бюджету міста шляхом завищення цін на бензин і дизельне пальне та укладання з постачальником додаткових угод. Ухвалою від 3 червня 2022 року Богунський райсуд зупинив розгляд справи Янушевича, бо він з 1 червня 2022 року перебуває на військовій службі.

Сергія Янушевич крайній праворуч

Сергій Гринчук, завідувач хіміотерапевтичного відділення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради, в 2020 році став депутатом Житомирської міської ради від ОПЗЖ. До Корольовського райсуду м. Житомира 7 вересня 2022 року з обласної прокуратури надійшов обвинувальний акт щодо чотирьох осіб у справі про продаж безкоштовних ліків онкохворим, зокрема, Сергія Гринчука обвинувачують за двома статтями – ч. 3 ст. 191 ККУ (Заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 ККУ (Службове підроблення шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей). Ухвалою від 27 грудня 2023 року суд зупинив розгляд справи, бо двох обвинувачених мобілізували, зокрема, Сергій Гринчук мобілізований з 20 вересня 2023 року.

Водночас колишній завідувач хіміотерапевтичного відділення онкодиспансеру Сергій Гринчук, який був звільнений в січня 2023 року і з квітня цього ж року судиться за поновлення на посаді, чергове засідання у цій справі призначене на 7 липня 2024 року.

Сергій Гринчук другий ліворуч

Як повідомляв Житомир.info, увечері 1 травня 2024 року мер Житомира розповідав про дводенну поїздку на Схід до військових: були в 95-й бригаді, 46-й бригаді, 199-му навчальному центрі ДШВ, 68-й бригаді, завезли дрони та системи РЕБ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ мер Сухомлин військовий Янушевич Гринчук 
Матеріали по темі