Події

Директорка ліцею з райцентру Житомирської області отримала підозру за розтрату 200 тис. грн на ремонті укриття

21 June 2024, 15:10

Понад 200 тисяч гривень збитків: на Житомирщині поліцейські повідомили директорці ліцею про підозру у службовій недбалості. На таку суму було завдано шкоди інтересам Звягельської міської громади, адже керівниця навчального закладу, неналежно виконуючи службові обов’язки, допустила перевитрату коштів під час ремонту укриття.

Про це 21 червня повідомляє пресслужба Звягельський районний відділ поліції.

«Слідчі встановили, що у серпні 2022 року між директоркою одного з міських ліцеїв та підрядною організацією було укладено договір на проведення поточного ремонту системи вентиляції укриття. Обумовлена вартість угоди складала 320 тисяч гривень. Пізніше, під час підписання акту приймання виконаних робіт, 51-річна посадовиця, несумлінно поставившись до виконання своїх службових обов’язків, не провела жодної перевірки зазначених у ньому відомостей щодо реальних цін на матеріальні ресурси», - йдеться в повідомленні.

У результаті підрядник, вказавши значно завищені ціни, отримав надприбутки за рахунок бюджетних коштів. Відповідно до висновків експертних досліджень, сума збитків, завданих інтересам міської громади, становить понад 200 тисяч гривень.

«20 червня слідчі Звягельського районного відділу поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили директорці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 357 (Службова недбалість) КК України», - повідомляють правоохоронці.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від 2 тисяч до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зазначимо, що за повідомленням пресслужби Житомирської обласної прокуратури за укладеним з навчальним закладом договором, приватне підприємство зобов’язалося відремонтувати вентиляційну систему укриття за бюджетні кошти.

«Обумовлена у договорі вартість робіт та використаних матеріалів становила 320 тис. грн. Проте підозрювана, погоджуючи кошторис, не вжила заходів щодо перевірки відповідності параметрів і маркування використаних матеріалів з реальною на той час їхньою вартістю. Натомість підписала надані підрядником акти виконаних робіт із завищеними у чотири рази цінами», - повідомляє прокуратура.

Унаслідок цього приватному товариству з місцевого бюджету зайво перераховано більш ніж 200 тис. грн.

Наразі, з метою забезпечення позову щодо відшкодування заподіяних збитків, до суду скеровано клопотання про накладення арешту на майно підозрюваної.

Досудове розслідування проводить Звягельський райвідділ поліції.

Нагадаємо, 31 травня у прокуратурі повідомили, на Житомирщині посадовицю підозрюють у службовій недбалості - заподіянні збитків на 300 тисяч гривень під час ремонту шкільних укриттів. Слідство встановило, що службову недбалість допустила начальниця гуманітарного відділу (на той час відділу освіти) однієї з селищних рад Романівської територіальної громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття службова недбалість підозра розтрата Звягель ліцей директорка поліція прокуратура  
Матеріали по темі