Суспільство

БФ «Центр утеплення» подарував реанімобіль житомирському військовому лікувальному закладу

21 June 2024, 16:21

Благодійний фонд «Центр утеплення» передав реанімобіль одному з житомирських військових лікувальних закладів. Тільки за перший рік війни вони придбали та подарували понад 30 автомобілів для потреб ЗСУ, і на сьогодні не перестають допомагати.

«Сьогодні не один із перших кроків нашої перемоги. Ми виконали завдання наших захисників, і дійсно їхнє завдання – ми доставили сучасний реанімобіль по всіх їх потребах. Це не перша наша допомога з ексклюзивних таких авто, які на сьогодні потребують наші медичні заклади», - каже директор БФ «Центр утеплення» Юрій Опанасюк.

Цей реанімобіль приїхав з Норвегії, щоб допомагати в порятунку життів. Він укомплектований усім необхідним, що може знадобитись в екстрених ситуаціях.

«Унікальність цього автомобіля: він розрахований на евакуацію поранених, на два ліжка.Два ліжка і на чотирьох лікарів травматологів, які фактично надають допомогу. Тобто фактично це на сьогодні сучасний міні стабілізаційний пункт», - говорить директор БФ «Центр утеплення» Юрій Опанасюк.

Перший реанімобіль благодійний фонд «Центр утеплення» передав цьому лікувальному закладу ще у 2015 році, і вже як 9 років він допомагає в порятунку наших захисників.

«Кожна ситуація яскрава. Тому що він фактично не стоїть на місці, він фактично щодня виконує свою функцію. І евакуація поранених з лікарень в Житомирській області на госпіталь, на обласну лікарню, з госпіталю, з лікувальних закладів області в лікувальні заклади міста Києва. Тому я тут можу сказати сміливо, що не один десяток життів врятовано завдяки своєчасної евакуації, сучасним транспортом, сучасним обладнанням», - розповідає начальник військового госпіталю, полковник медичної служби Олександр Серебряков.

Щоб реалізувати запит військових на реанімобіль потребується від одного до трьох місяців.

«Нарешті наше прохання було виконано, і сьогодні ми маємо чудову можливість прийняти в користування черговий подарунок, черговий автомобіль. Такий важкий час, я ще раз хочу подякувати Юрію Анатолійовичу за його турботу, за його небайдужість в такий час. Я знаю, що він допомагає не тільки військовому госпіталю, а й іншим лікувальним закладам, іншим установам. Ми своєю чергою будемо виконувати своє завдання – рятувати життя наших військових»,- говорить начальник військового госпіталю, полковник медичної служби Олександр Серебряков.

«Дивіться, мотивація одна. Війна у нас з 2014 року, і з першого дня ми допомагаємо Збройним силам України, а саме в напрямку медичного устаткування, а саме це реанімобілі. Тобто ми працюємо як і на Житомирщині, так і по всій Україні. Ми знаємо потребу, знаємо бригади, де в тій бригаді не вистачає реанімобілів, ми включаємося в роботу», - каже директор БФ «Центр утеплення» Юрій Опанасюк.

Такі реанімобілі представники фонду та військові називають не просто транспортним засобом, а справжньою «капсулою життя».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр утеплення Опанасюк допомога ЗСУ Серебряков  
Матеріали по темі