Події

З початку року житомирські патрульні виявили майже 800 водіїв, сп’янілих від алкоголю чи наркотиків

23 June 2024, 11:59

З початку 2024 року на території Житомирщини патрульні виявили 7️84️ випадки керування транспортними засобами з ознаками алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Про це 23 червня повідомляє патрульна поліція Житомирської області.

«653 водіїв оформлено за ч.1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп'яніння або відмова від проходження огляду на стан сп'яніння) КУпАП — штраф 17000 гривень із позбавленням права керування на 1 рік», - йдеться в повідомленні.

52 керманичі вчинили таке правопорушення протягом одного року вдруге та отримали протоколи за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП — штраф 34000 гривень із позбавленням права керування на 3 роки.

«Ще 75 кермувальників, ми виявили вже втретє за рік в нетверезому стані — тепер вони відповідатимуть за ч. 3 ст. 130 (Третє та наступні протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП — 51000 гривень із позбавленням права керування на 10 років», - розповідають патрульні.

4 водії вживали алкоголь чи наркотичні засоби після скоєння ДТП — інспектори склали протоколи за ч. 4 ст. 130 (Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після ДТП за її участю, алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, лікарських препаратів до проведення відповідного огляду) КУпАП — 34000 гривень або адміністративний арешт на строк 15 діб із позбавленням права керування на 3 роки.

«Пам'ятайте, алкоголь та наркотичні речовини впливають на швидкість реакції, поведінку за кермом, здатність правильно оцінювати дорожню обстановку та порушують координацію. Водії, задумайтеся, чи варто ризикувати людським життям і здоров'ям, сідаючи за кермо в стані сп'яніння», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, 16 червня на Бердичівщині під час комендантської години нетверезий водій пропонував патрульним 100 доларів хабаря, слідчі задокументували правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2024 року у Житомирі патрульні наздогнали водія Hyundai, який напідпитку скоїв ДТП на перехресті вулиць Перемоги та Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: п'яний водій патрульний нетверезий водій статистика алкоголь наркотики  
Матеріали по темі