Влада

Цього року на шкільні автобуси Житомирська область отримає з держбюджету 38 млн грн

24 June 2024, 09:56

Кабінет міністрів затвердив розподіл коштів з державного до місцевих бюджетів на придбання шкільних автобусів у 2024 році: розподілено 1 мільярд гривень для 22 областей.

Про це 21 червня повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

«Відповідно до порядку та умов надання субвенції, з 16 до 22 травня обласні військові адміністрації надавали комісії МОН інформацію про кількість учнів, які потребують підвезення та яких не підвозять шкільними автобусами. Після цього комісія МОН затверджувала перелік областей для отримання фінансування. Кошти розподілено відповідно до кількості учнів, які потребують підвезення і не підвозяться шкільними автобусами. Завдяки субвенції та співфінансуванню з місцевих бюджетів удасться закупити понад 500 автобусів. Громади зможуть довозити дітей до більш безпечних територій у школи з укриттями, які будують і ремонтують коштом державного і місцевого бюджетів», - йдеться у повідомленні.

Найбільше коштів на шкільні автобуси отримала Дніпропетровська область – 117 млн 575 тис. грн, Житомирській області виділили 38 млн 162 тис. грн.

Скриншот з сайту МОН

Нагадаємо, 28 грудня 2023 року територіальні громади Житомирської області отримали 28 шкільних автобусів, які закупили в рамках державної програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 28 квітня 2023 року Кабінет міністрів затвердив постанову, щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів, Житомирській області виділили 47 млн 518 тис. грн. Департамент освіти і науки Житомирської ОДА 14 серпня цього ж року підписав договір з ТОВ «Торговий дім «Еталон Авто» на закупівлю 23 шкільних автобусів за 76 млн 475 тис. грн зі строком поставки до 26 грудня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус субвенція МОН шкільний автобус бюджет КМУ 
Матеріали по темі