Події

Під час збору грибів у Житомирській області загубився 8-річний хлопчик: його знайшли за 20 км від місця зникнення

24 June 2024, 11:53

На Житомирщині розшукували 8-річного хлопчика, який понад п’ять годин був сам у лісі.

Про це 24 червня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Тривожне повідомлення надійшло до Бердичівського райвідділу поліції 23 червня близько 19:00. Батьки, які марно розшукували дитину упродовж чотирьох годин, зрештою вирішили звернутися по допомогу. На щастя, хлопчика вдалося знайти та повернути додому. Він відійшов від місця зникнення на відстань близько 20 кілометрів», - йдеться в повідомленні.

Як було встановлено, жителі Житомирського району вирішили поїхати до сусідньої Андрушівської громади на збір грибів. Батьки, їх старша донька та менший син перебували у лісовому масиві, коли за якийсь час зрозуміли, що втратили з поля зору хлопчика.

«Самостійні пошуки були марними, але лише під вечір батьки звернулися до поліції. На розшук дитини вирушили слідчо-оперативна група та працівники відділу поліцейської діяльності № 1 (м. Андрушівка) Бердичівського райвідділу, кінолог зі службовим собакою та військовослужбовці», - повідомляють правоохоронці.

За 40 хвилин від початку пошукової операції дитину знайшов знайомий родини та привів до місця проживання. На щастя, нічого лихого з хлопчиком не сталося.

«Водночас поліцейські нагадують батькам: ви несете повну відповідальність за життя та здоров’я ваших неповнолітніх дітей. Тож пам’ятайте, що у жодному разі не можна залишати їх без нагляду під час відпочинку у лісі, біля водойм, поблизу автошляхів тощо. У разі, якщо дитина зникла та є підстави вважати, що вона може бути в небезпеці – негайно зверніться до поліції! Не втрачайте дорогоцінний час, аби запобігти трагічним наслідкам. Зауважте, що за неналежне виконання батьківських обов’язків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, 11 червня патрульні повернули додому 3-річного хлопчика, якого виявили без нагляду дорослих перехожі на проспекті Миру.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2024 року 11-річний хлопчик сам поїхав з Бердичева на Хмельниччину. Ювенальні поліцейські повернули «мандрівника» додому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук загублений ліс гриби дитина Бердичів  
Матеріали по темі