Новини компаній

Які аналізи потрібно здавати щорічно

24 June 2024, 16:18

Багато українців досі сприймають профілактичне обстеження як зайву витрату часу та грошей. Однак це найкращий метод попіклуватися про своє здоров'я, запобігти розвитку хронічних хвороб та появі небезпечних ускладнень. У приватній медичній лабораторії hemomedika.com.ua щорічний чек-ап здоров'я виконується всього за 1 візит. Гарантія точних результатів, доступні ціни, зручний графік роботи, кваліфіковані та уважні працівники — стандарти роботи Гемо Медика, завдяки яким вона здобула повагу серед пацієнтів та лікарів.

AD_4nXdZzfkavRG0c_BBAU49F2H-eBBek6iHxnSD4ZVXjTInn8Hd_jLguAP-ohGVLEsq_FseuTlLhEItcsBr6odFvmjuR6uQScs2J7JkYQKpmdTYk8ImMNELcYgNtlVlpjNqPqUjnpu8XsmRgbxX_NNgcPtkkRsj?key=J0rA8iMCbWjKK4TtuN92hA

Чому важливо проходити щорічне обстеження?

Більшість хронічних хвороб розвивається поступово. Патологічний процес починається з незначних дисфункцій внутрішніх органів та зміни активності біохімічних процесів. На цьому етапі пацієнт почуває себе добре та не здогадується про наявність проблеми. Поява клінічних симптомів означає прогресування захворювання, значне ураження органів та необхідність складного тривалого лікування.

Щорічна здача аналізів дозволяє вчасно помітити перші ознаки порушення здоров'я та провести корекцію, не чекаючи, поки з'являться серйозні наслідки. Навіть на початковому етапі при відсутності симптомів захворювання проявляють себе змінами у показниках крові та сечі, які одразу помітить досвідчений лікар.

Аналізи, які необхідно здавати кожного року

Для швидкого обстеження стану здоров'я використовують загальноклінічні та біохімічні дослідження. Вони показують стан системи крові, функціонування внутрішніх органів, активність обміну речовин. Щорічний чек-ап часто доповнюють гормональними аналізами, адже частота діагностики ендокринних патологій невпинно зростає.

AD_4nXc6Voz-fiKEscftRrqFC_-BcoxulX67JAKn4TAFeHXxngXLrBcxI3E4RXdqBiwvDUDbauq8VWD65v_YnUJYaN3V6eDPMwS0zcLj6axDdIqnCYPReyYotaY-dMXjQkJ1DBLo8pysu4M-umK994z35l5RewmZ?key=J0rA8iMCbWjKK4TtuN92hA

У медлабораторії https://hemomedika.com.ua/ розроблені спеціальні комплекси досліджень для жінок та чоловіків. У пакетну пропозицію входять методики, які дозволяють одночасно визначити найбільш розповсюджені хвороби та метаболічні порушення. Такі аналізи можна здати за спеціальною зниженою ціною, а при замовленні та оплаті онлайн додатково зекономити 7% від вартості.

Аналізи для жінок

Для комплексної перевірки здоров'я жінкам рекомендують такі дослідження:

  • загальний аналіз крові, який допомагає визначити анемію, запалення, алергічні реакції, хвороби системи крові;
  • базовий біохімічний аналіз крові, що показує стан печінки, нирок, вуглеводного та ліпідного обміну;
  • аналіз на тиреотропний гормон (ТТГ), щоб оцінити стан щитоподібної залози;
  • аналіз на вітамін D, щоб перевірити наявність дефіциту;
  • аналізи на ВІЛ, гепатити B і C — розповсюджені та небезпечні хвороби, які можуть тривалий час протікати безсимптомно;
  • загальний аналіз сечі, який дозволяє оцінити функцію нирок та стан сечовивідних шляхів.

У комплекс базового обстеження жіночого здоров'я обов'язково входить взяття урогенітального мазка на мікрофлору. Дослідження необхідне для визначення запальних процесів у статевих шляхах. Це дуже важливо, адже у жінок такі хвороби можуть тривалий час протікати безсимптомно, а згодом призводити до безпліддя та інших тяжних наслідків.

AD_4nXdDjyiXgSn_HuU7ReOCuMNq_KZZvMO6_MWls77AuxELxJ9FysT4RUNaqAIK2zSxH39nRVlFDR5HHzfkOWFDPLnc6WBaUeZLZXf6t31nh3R1VrJ_M3kiGdw2A2xfcOwiQSgy_NMMBzYtHYLK4q7_b3q2D0u6?key=J0rA8iMCbWjKK4TtuN92hA

Аналізи для чоловіків

Стандартна програма обстеження чоловіків майже не відрізняється від комплексу для жінок. Головні відмінності — відсутність дослідження урогенітального мазка та додавання аналізу на простат-специфічний антиген (ПСА) як основний маркер здоров'я передміхурової залози. Чоловікам не завжди призначають вимірювання ТТГ, оскільки у них хвороби щитоподібної залози зустрічаються значно рідше, ні у жінок.

За необхідності перелік базових досліджень може бути розширений. Індивідуальна програма щорічного обстеження підбирається особистим лікарем з урахуванням віку, спадковості, факторів ризику, наявності хронічних хвороб. Усі необхідні дослідження можна швидко, зручно та недорого здати у будь-якому відділенні лабораторії Гемо Медика.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі