Новини компаній

Що таке відновлений дисплей?

25 June 2024, 16:25

Ви напевно хоч раз зустрічали подібне словосполучення. Або під час перегляду рекламних порталів, або коли у вас зламався екран телефону. Багато хто стверджує, що це найвигідніший варіант для відновлення смартфона. З одного боку, це правда, і іноді відремонтований екран справді коштує недорого порівняно з новим, це можна побачити на прикладі екранів Vivo, доступних тут https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/vivo. Однак в інших випадках вартість приблизно однакова. Тоді виникає питання, чим вони відрізняються одна від одної відновлені запчастини та нові. Постараємося роз'яснити, про що йдеться.

Що таке ремонт екрана?

Дисплейний модуль смартфона складається з декількох частин, а точніше шарів. Деякі з них, якщо вони пошкоджені, можна без проблем замінити новими. Тріснуте скло або зламаний сенсорний екран не означають, що потрібно замінити весь модуль.

Це і є відновлені екрани. Запчастини з битим склом, пошкодженим тачем, поляризатором або матрицею відправляють до рук фахівців, а потім, завдяки спеціалізованим машинам, розбирають на частини і збирають з новими робочими компонентами.

Як замінити зіпсований шар?

Це може здатися досить складним процесом, але на практиці все зовсім навпаки. Основне завдання полягає у відділенні пошкодженого елемента від основного модуля.

Для цього існує два методи, кожен з яких створений для певного виду екранів. Дисплеї з плоскою поверхнею розділяються механічним шляхом, за допомогою молібденового дроту відповідної товщини. Наприклад, у iPhone екрани плоскі.

Однак у випадку екрана із заокругленим склом, як у серії Samsung EDGE, використовують так званий кріогенний сепаратор. Процес розділення полягає в заморожуванні екрана за потрібної температури та руйнуванні клею, який скріплює захисне скло і сенсор.

Яка різниця в ціні?

Якщо в екрані було розбито тільки верхнє скло, то вартість його відновлення може бути вдвічі нижчою, ніж купівля нового модуля. Також вигода може бути досягнута за рахунок використання неоригінальних комплектуючих. Такі запчастини не завжди гірші за оригінальні, проте набагато дешевші. Наприклад, якiсний екран Google знайдете тут https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/google.

Своєю чергою відновлення екрана потрібно проводити дуже акуратно, інакше екран може зламатися під час розшарування. Тому робити подібну роботу без досвіду та в домашніх умовах не варто.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі