Здоров'я

Якісна реабілітація після інсульту у МЦ «Відновлення»

26 June 2024, 12:34

За результатами останніх досліджень через війну та постійні стреси інсульти в Україні помолодшали на 10-15 років. На жаль, найчастіша асоціація, яка виникає при згадці про інсульт – це практично повна інвалідність. Водночас понад 80% людей, які перенесли інсульт, частково відновлюють втрачені через хворобу навички, а більшість – зовсім повертається до повноцінного життя й функціональності.

Одужання та відновлення можливе завдяки вчасній реабілітації після інсульту. Однак сьогодні з-поміж найголовніших факторів успішного лікування цього захворювання виділяють кілька: правильна діагностика, вчасне виявлення та лікування й фахова реабілітація.

Загалом, розрізняють такі етапи післяінсультного відновлення:

  • гострий – це перші 3-4 тижні після настання хвороби. Відбувається виключно стаціонарно через необхідність постійного контролю стану пацієнта;
  • відновний ранній – до 6 місяців. Передбачає залучення фізичних терапевтів, логопедів, неврологів, психологів, ерготерапевтів та інших спеціалістів.
  • відновний пізній – 6-12 місяців. Може відбуватися амбулаторно або в стаціонарі, залежно від самопочуття та прогресу пацієнта, якого він досягнув під час реабілітації. Таке відновлення пропонують різні реабілітаційні центри після інсульту в Україні;
  • віддалений – настає після 12 місяців. Залежно від стану та бажання людини може проводитися вдома, амбулаторно чи стаціонарно. Потребує коригування реабілітаційної програми.

Сьогодні існує простий експрес-тест, який здатний швидко виявити гостре порушення мозкового кровообігу (ГПМК). Саме ця швидка діагностика врятувала тисячі життів:

  • Попросіть людину посміхнутися;
  • Назвати своє ім’я;
  • Підняти руки.

Якщо людина не може повторити ці три завдання, слід негайно викликати швидку.

Яка послідовність реабілітації після інсульту?

Для кожного пацієнта етапи післяінсультної реабілітації визначаються індивідуально, відповідно до анамнезу, стану здоров’я, особистих цілей хворого, наявності супутніх розладів чи патологій, медичних показів, які визначає мультидисциплінарна команда.

Крім того, якщо з часом у людини стався рецидив хвороби, після другого інсульту відновлення протікає складніше і переважно відбувається в стаціонарному режимі під чуйним наглядом лікарів і медичного персоналу.

Медичний центр «Відновлення» спеціалізується на реабілітації після інсульту та інших уражень нервової системи. Ми надаємо повний спектр послуг, спрямований на повернення пацієнта до повноцінного життя та адаптації до нових умов.

Разом з пацієнтом ми працюватимемо над відновленням втрачених і порушених:

  • рухових функцій;
  • координації;
  • зору;
  • ковтання і мовлення;
  • когнітивних функцій;
  • навичок з самообслуговування;
  • психоемоційного стану тощо.

Тому оптимальний варіант – МЦ «Відновлення Центр реабілітації після інсульту», м. Житомир. У нашій команді працюють всі необхідні фахівці, які допомагають нашим пацієнтам йти до одужання правильно, без втрати часу і можливостей.

Наші персоналізовані програми реабілітації включають наступні етапи:

1. Первинна реабілітаційна оцінка кожним лікарем мультидисциплінарної команди

2. Розроблення індивідуальної реабілітаційної програми з визначенням адекватної інтенсивності комплексної терапії, прогнозів та встановлених цілей

3. Забезпечення реабілітації після інсульту для вирішення фізичних, функціональних, когнітивних та емоційних проблем для максимального залучення до звичних життєвих ролей

4. Постійний моніторинг результатів і досягнень. Коригування програми реабілітації за потреби.

Лікарі медичного центру «Відновлення» підберуть найкращу індивідуальну програму реабілітації після інсульту, яка допоможе відновити втрачені функції організму. Крім того, якісному одужанню посприяє наше інноваційне обладнання, комфортні умови та турбота й увага до кожного пацієнта.

Записатися на прийом можна за телефоном 0800305860, на сайті https://vidnovlennya.center/ або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4 та вул. Грушевського 5-В (праворуч від ТЦ «Олді»).
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Віднолення інсульт реабілітація після інсульту в Житомирі МЦ "Відновлення" ГПМК  
Матеріали по темі