Події

Замовнику та виконавцям вбивства підприємця біля каменеобробного цеху в громаді Житомирського району дали 15, 14 та 12 років тюрми

27 June 2024, 09:43

За публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури трьох місцевих жителів визнано винними в умисному вбивстві, за попередньою змовою групою осіб, та незаконному придбанні і зберіганні вогнепальної зброї і бойових припасів (п. п. 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це 26 червня 2024 року повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Замовника-організатора (раніше судимий за вбивство) та двох виконавців засуджено до реального покарання – позбавлення волі, відповідно, на 15, 14 та 12 років. Прокурор у суді довів, що обвинувачені у травні 2019 року, за попередньою змовою, скоїли вбивство приватного підприємця», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура нагадує, що подія набула значного суспільного резонансу.

«Потерпілий та обвинувачені – громадяни іноземної країни. Підприємець займався каменеобробною діяльністю. Він спільно з родичем мав виробничий цех в одному із сіл Коростишівського району. З метою розподілу сфери впливу у прибутковому бізнесі, у засудженого 38-річного жителя Житомира виник умисел на вбивство. Смертельну розправу над 31-річним підприємцем замовив двом знайомим, жителю Києва та обласного центру. Для цього придбав декілька видів вогнепальної зброї – саморобний автомат, самозарядний карабін моделі «МАК» та боєприпаси до них. Виконавці діяли за розробленим замовником планом. Увечері, близько 22:00 год., приїхали на мотоциклі до каменеобробного цеху та вистежили підприємця. А коли той вийшов з приміщення, здійснили з автомата серію прицільних пострілів. Однією з куль підприємця смертельно поранено у голову. Після скоєного зловмисники залишили місце злочину, приховавши зброю та решту боєприпасів на узбіччі дороги», - інформує прокуратура.

Вже наступного дня усіх трьох затримали та взяли під варту, де вони перебували і до набрання вироком законної сили. Досудове розслідування проводило ГУНП в області.

Нагадаємо, про причину злочину та затримання причетних під час брифінгу 17 травня 2019 року розповів керівник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко: громадяни Азербайджану вимагали гроші з підприємців своєї діаспори та чинили на них тиск, через те, що чоловіки не захотіли віддавати данину, 15 травня біля каменеобробного цеху у селі Кам’яний Брід Коростишівського району, одного з них вбили пострілом у голову.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року в одному з кафе на Сінному ринку Житомира невідомий тричі вистрелив у голову громадянину Азербайджану. 2 лютого 2018 в Житомирі заарештували кримінального авторитета, який 2 роки тому застрелив азербайджанця на Сінному ринку. Згодом суд відпустив чоловіка під заставу і в травні 2019 року він став одним із виконавців вбивства підприємця у селі Кам’яний Брід.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок прокуратура азербайджанець кілер замовне вбивство діаспора каменеобробка 
Матеріали по темі