Суспільство

До житомирського «Полісся» повернуся колишній гравець та приєднався новий захисник з Бразилії

28 June 2024, 09:57

Руслан Бабенко повертається до «Полісся». Півзахисник поставив підпис під дворічним контрактом.

Про це 26 червня повідомили у ФК «Полісся».

«Руслан розпочав шлях футболіста у рідному місті, займаючись в академії «Дніпра». У 18-річному віці Бабенко дебютував за «Дніпро» в чемпіонаті, але за 3 роки гравець відіграв за першу команду лише 11 матчів. І сезон 2014-2015 Руслан провів на правах оренди у «Волині» (20 матчів, 1 гол). 2015-го року півзахисник приєднався до «Сталі» з Дніпродзержинська, але в цій команді Руслану надовго затриматися не вдалося. Далі в кар’єрі Бабенка був перший легіонерський досвід: виступи за норвезький «Буде-Глімт» (23 матчі за сезон). В 2017-му гравець на два роки повернувся до України, зігравши по сезону за «Зорю» (21 матч та саме з луганцями Бабенко дебютував в єврокубках) та «Чорноморець» (31 гра та 2 голи). Сезон 2019-2020 Руслан провів у польському «Ракуві» (25 матчів). А після другого повернення на батьківщину поповнив склад донецького «Олімпіка» (23 зіграних матчів та 1 результативний постріл в активі). Далі був перший прихід Бабенка до «Полісся» в злощасному та неповному сезоні 2021-2022 (10 матчів за півроку виступів). Після чого стався перехід в харківський «Металіст», де Руслан так і не встиг дебютувати. А от найбільш вдалим періодом в кар’єрі гравця був етап в «Дніпрі-1» (65 матчів, 1 гол в двох сезонах в складі дніпрян), а в сезоні 2022-2023 разом з командою взяв срібло чемпіонату. Гравець встиг пограти за юніорські збірні та молодіжну збірну України», - йдеться в повідомленні.


Руслан Бабенко. Фото ФК «Полісся»

Довідка

Дата народження: 8 липня 1992 року

Місце народження: Дніпро

Зріст: 172 см

Амплуа: півзахисник

Текстову версію інтерв’ю із Русланом Бабенком про враження від повернення, важливість єврокубків та перспективи «Полісся» читайте тут.

Пресслужба ФК «Полісся» 27 червня повідомила, що бразильський захисник Жоао Віалле підписав контракт з «Поліссям» на 4 роки.

«Раніше Жоау Віалле виступав за клуби Бразилії: «Парана», «Атлетику Паранаенсе», «Поусу Аллегре» і «Ітуано». Впродовж 2013-2019 років Віалле здобував футбольну освіту в академії «Парани». У квітні 2019 року гравець приєднався до молодіжної команди «Атлетіко Паранаенсе». Віалле дебютував у першій команді 3 травня 2021 року, вийшовши на заміну в матчі «Кампеонато Паранаенсе». У сезоні-2022-2023 Віалле відправився в оренду до «Поусу Аллегре». З оренди гравець повернувся по закінченню сезону, а згодом на правах вільного агента перейшов до команди «Ітуано», де провів за команду 12 матчів в усіх турнірах», - повідомили у ФК «Полісся».


Жоао Віалле. Фото ФК «Полісся»

Довідка:

Дата народження: 19 серпня 2002 року

Місце народження: Курітіба (Бразилія)

Зріст: 184 см

Амплуа: захисник

Нагадаємо, у червні до футбольного клубу «Полісся» приєднався новий голкіпер – Євгеній Волинець. Досвідчений воротар проведе зі «зграєю» наступних 2 роки.

Як повідомляв Житомир.info, ФК «Полісся» уклав контракт на три роки з новим захисником – до команди поліських вовків приєднався Данило Бескоровайний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол Полісся гравець Руслан Бабенко Жоао Віалле захисник  
Матеріали по темі