Події

До суду пішла справа власників «Чарівного озера» у Житомирському районі – «смотрящего» Коростишева, його матері та дружини

2 July 2024, 10:55

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного спорудження на ній комплексу будівель (ч. ч. 2, 3 ст. 197-1 КК України).

Про це 2 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Поліцейські встановили, що підприємці-ресторатори (мати, син та його дружина) розгорнули будівництво бази відпочинку на землях Коростишівського лісгоспу. Частину споруд звели у межах прибережної захисної смуги, що суперечить законодавству України. Відносно одного з фігурантів, 50-річного чоловіка, на розгляді в суді перебуває обвинувачення за вчинення низки тяжких злочинів, у тому числі терористичного акту. Крім того, поліцейські Житомирщини викрили чоловіка в організації злочинної групи вимагачів у статусі «смотрящого». Одна з земельних ділянок на праві власності належить матері. Проте, задля збільшення доходів від підприємницької діяльності, бізнесмени вирішили самовільно зайняти інші, що їм не належать. Тож почали забудову туристично-оздоровчого комплексу, попри те, що будь-якої дозвільної документації вони не отримали. А всього на самовільно зайнятих 0,8693 га звели будівлі загальною квадратурою 346 кв.м», - повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

Слідчі призначили низку судових експертиз, висновки яких підтвердили протиправну діяльність фігурантів. Одночасно поліцейські звернулись з клопотаннями про накладення арешту на земельні ділянки та будівлі за погодженням Житомирської обласної прокуратури. Тож судом накладено заборону на право розпоряджатися вказаним майном.

Управління СБУ у Житомирській області зазначає, що заклад розташований на земельній ділянці площею 0,7 га, придбаній родиною ще у 2020 році.

«Спільники самовільно розширили площу комплексу відпочинку більш ніж удвічі – на 0,87 га, доєднавши по периметру власної ділянки державний ліс і прибережну захисну смугу озера, де будівництво взагалі заборонено чинним законодавством. Надалі вони огородили незаконно захоплене, облаштували ландшафтний дизайн та розпочали його забудову – котеджами для відпочиваючих, господарськими будівлями, причалами тощо», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці березні цього року трьом фігурантам справи повідомили про підозри у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві на ній (ч. 2, 3 ст. 197-1 КК України).

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2024 року прокуратура звернулася до суду щодо повернення Коростишівській територіальній громаді земельної ділянки площею 0,7 га, на якій розташований готельно-ресторанний комплекс «Чарівне озеро», зокрема, ухвалою суду від 24 січня 2024 року відкрите провадження за позовом керівника Коростишівської окружної прокуратури до Житомирської ОВА та Моргунової Надії Стефанівни про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування державної реєстрації права власності, повернення земельної ділянки. Крім того, 11 березня суд відкрив провадження за позовом керівника Коростишівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської ОВА, ГУ Держгеокадастру у Житомирській області до Моргунової Дани Миколаївни, Моргунова Анатолія Борисовича, Моргунової Надії Стефанівни про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та приведення її у попередній стан.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура поліція СБУ земля земельна ділянка Коростишів готель самовільне будівництво Моргунов 
Матеріали по темі