Події

Рятувальники та водолази діставали з водойм у Житомирській області тіла трьох потопельників

2 July 2024, 14:10

Упродовж минулої доби з водойм у Житомирській області рятувальники дістали тіла двох людей.

Про це 2 липня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«01 липня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від працівників поліції, що необхідно дістати зі ставка в м. Андрушівка тіло потопельника. На місці події стало відомо, що в кількох метрах від берега у водоймі знаходиться тіло 19-річного хлопця, який зник ще 28 червня. Рятувальники на човні дісталися до тіла та за допомогою спецзасобів доправили до його берега», - йдеться у повідомленні.

Крім того, о 17:16 до хорошівських рятувальників надійшло повідомлення, що у с. Топорище Житомирського району необхідна допомога у пошуку людини, яка ймовірно потонула. Зі слів очевидців, 29-річний чоловік відпочивав зі своїми родичами на березі місцевого ставка та вирішив скупатися, але незабаром зник з поля зору. По прибуттю до місця події рятувальники на човні проводили пошукові роботи, але безрезультатно. Також до місця виклику прибули водолази обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на воді, які поверталися з іншого виклику. Впродовж двох годин пошукових робіт ними тіло було знайдено та доправлено на берег.

Рятувальники нагадують, що навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку.

Зауважимо, що водолазна служба ЖОКСАРС 2 липня на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що водолази діставали тіла двох потопельників. Зокрема зазначають, що у водоймі в Лугинській громаді втопився чоловік 1974 року народження.

«1.07.2024 року до Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради надійшло повідомлення від оперативного чергового головного управління ДСНС у Житомирській області, що у місцевій водоймі села Рудня-Жерівці Лугинської селищної громади втопився чоловік 1974 року народження, а також було прийнято повідомлення про можливий факт утоплення ще однієї людини в селі Топорище Хорошівської селищної громади 1995 року народження. Водолазами було відпрацьовано місця пригод, тіла було виявлено та доставлено до берега, передано близьким та працівникам поліції», - зазначають у водолазній службі.

Нагадаємо, 21 червня у с. Громада Любарської територіальної громади Житомирського району з річки Случ рятувальник діставали тіло чоловіка, якого виявила місцева жінка.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня 2024 року у м. Радомишль рятувальники діставали зі ставка тіло 41-річного чоловіка, який пішов купатися і потонув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник водолаз водойма потопельник утопленик м.Андрушівка с.Топорище с.Рудня-Жерівці 
Матеріали по темі