Здоров'я

У житомирській лікарні військовому пересадили нирку, донором став його батько

5 July 2024, 16:45

У Житомирі військовому зробили операцію з трансплантації нирки, яка відмовила після того, як чоловік, перебуваючи на фронті, захворів на пневмонію.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

«Сьогодні заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма відвідав обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського, де привітав з одужанням та випискою 28-річного Олександра Бовсунівського, військовослужбовця ЗСУ, якому 25 червня 2024 року зробили операцію з трансплантації нирки. Олександр Бовсунівський розповів, що у 2023 році вступив до лав Збройних сил України. Захищав Батьківщину від окупантів на Авдіївському напрямку. На фронті захворів на пневмонію. Після хвороби у нього відмовили нирки», - йдеться у повідомленні.

Врятував життя Олександра його 55-річний батько Микола Миколайович, віддавши йому свою нирку.

За словами завідувача відділення кардіохірургії та трансплантації органів і тканин обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Анатолія Матвійчука, це була родинна пересадка, коли орган для трансплантації надають рідні пацієнта. Він також зазначив, що за період з 2022 року по 2024 рік у відділенні зробили вже 21 трансплантацію, 18 з них — родинні. Вартість однієї операції становить майже 900 тисяч гривень. Гроші повністю відшкодовує Міністерство охорони здоров’я України.

Нагадаємо, 2 травня Український центр трансплант-координації повідомив, що жительці Житомирської області, яка 29 років бореться з нирковою недостатністю, вчетверте пересадили донорську нирку.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 року у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відбулася чергова операція з трансплантації «родинної нирки» - мати передала нирку своїй доньці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня обласна лікарня трансплантація нирка орган донор військовий облрада 
Матеріали по темі