Здоров'я

Батьки дітей, які лікувалися в «Охматдиті», можуть подати заяву на безоплатне лікування за кордоном, — МОЗ

9 July 2024, 14:50

МОЗ координуватиме медичну евакуацію пацієнтів «Охматдиту» на лікування за кордон.

Про це 9 липня повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

«Міністерство охорони здоров’я здійснюватиме організацію медичної евакуації постраждалих внаслідок чергової терористичної атаки росії пацієнтів дитячої лікарні «Охматдит». Нагадаємо, 627 дітей перебували в Охматдиті на момент влучення російської ракети. Після атаки на лікарню 94 пацієнти були оперативно транспортовані з лікарні до інших медзакладів Києва, де їм надається необхідна медична допомога. Водночас 465 дітей, які потребували планового лікування, обстежені, їх тимчасово виписали додому. З їхніми батьками лікарі підтримують зв’язок. У вцілілих будівлях Охматдиту залишилися на лікуванні 68 пацієнтів», - йдеться у повідомленні.

До Міністерства надходить багато пропозицій від різних країн та міжнародних організацій щодо направлення дітей, які цього потребують, на безоплатне лікування за кордон. Для того, щоби процес був ефективним та злагодженим, Міністерство буде його координувати централізовано.

У Міністерстві охорони здоров’я, закликають батьків маленьких пацієнтів Охматдиту проконсультуватися зі своїми лікарями щодо доцільності та необхідності направлення дітей на лікування за кордон. У разі доцільності медичної евакуації заповнити анкету на офіційному сайті МОЗ за посиланням.

Також МОЗ звернулося до міжнародних партнерів, друзів та всіх небайдужих, хто відгукнувся у такий непростий час. Якщо ви хочете долучитися до процесу медевакуації постраждалих внаслідок ракетного обстрілу Охматдиту, можете звернутися на офіційну електронну адресу МОЗ України – medevac@moz.gov.ua.

Нагадаємо, вранці 8 липня 2024 року російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Було випущено понад 40 ракет різних типів. Пошкоджень зазнали житлові будинки та інфраструктура. Одна з ворожих ракет атакувала дитячу лікарню «Охматдит». За даними МВС, внаслідок атаки рф по «Охматдиту» загинули двоє людей, також за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Окрім того, з травмами госпіталізовано 8 дітей. Загалом станом на ранок 9 липня у Києві внаслідок російських ударів 8 липня загинуло 29 осіб, серед яких 4 дитини, та 117 людей постраждало, з них — 10 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ Охматдит лікарня дитина лікування обстріл ракета рф 
Матеріали по темі