Суспільство

Майже 6 тисяч викликів відпрацювала газова аварійно-диспетчерська служба

10 July 2024, 12:39

Із початку року аварійно-диспетчерська служба Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» 5 583 разів виїхала на виклики за телефоном «104». У 96% заявок були підтверджені аварійні ситуації.

За перше півріччя 2024 року виконано 39 виїздів чергових бригад у зв’язку із пожежами, 5 викликів працівники газового господарства відпрацювали за підозрою отруєння чадним газом. На жаль, один із них виявився летальним.

Також, аварійно-диспетчерська служба «104» виявила та ліквідувала 5553 витоки газу. 3 них – 3640 на внутрішньобудинкових мережах, у тому числі – газових приладах.

Аби уникнути лиха, газовики радять дотримувати правил безпечного поводження з газом:

  • Перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах;
  • спочатку запалюйте сірник, а потім вмикайте подачу газу;
  • під час використання газової плити провітрюйте приміщення;
  • стежте за тим, щоб кипляча рідина чи протяг не загасили полум’я в пальнику;
  • не залишайте ввімкнені газові прилади без нагляду, окрім розрахованих на безперервну роботу та обладнаних для цього відповідною автоматикою;
  • забезпечуйте належну експлуатацію та технічне обслуговування відповідно до паспортів газоспоживаючого обладнання;
  • не дозволяйте користуватися газовими приладами дітям дошкільного віку.

Житомирська філія «ГАЗМЕРЕЖІ» вкотре наголошує: «Проведення будь-яких робіт, що стосуються газоспоживаючого обладнання, а також ремонтних, будівельних та земляних робіт в охоронній зоні газорозподільної системи можливе виключно за попереднім погодженням з Оператора ГРМ – Житомирською філією ТОВ «Газорозподільні мережі України».

Витік, пожежа, вибух чи отруєння – фахівці Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» завжди поруч. Однак газовики наголошують - безпека споживачів блакитного палива напряму залежить від відповідального та обережного використання газу!

Пресслужба Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Газмережа комунальні послуги бригада 
Матеріали по темі