Події

У громаді поблизу Житомира нетверезий водій Mitsubishi намагався відкупитися від патрульних, а у селі – тракторист

12 July 2024, 15:41

Минулої доби у Житомирському районі двоє керманичів намагалися відкупитися від відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані, що призвело до порушень на дорогах.

Про це 12 липня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«11 липня близько 18:00 інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення №5 (м. Чуднів) у селі Карвинівці зупинили трактор ДМТЗ-255, керманич якого порушував Правила дорожнього руху. Під час освідування на місці події було зафіксовано нетверезий стан водія, 45-річного місцевого жителя (1,77 проміле алкоголю в крові). Після цього керманич запропонував поліцейським «вирішити питання» про непритягнення його до адміністративної відповідальності. Кошти керманич поклав до салону службового автомобіля, попри попередження правоохоронців про неприпустимість таких вчинків», - йдеться у повідомленні.

Того ж вечора у Станишівській громаді патрульні відділу поліції №1 оформлювали адміністративні матеріали за порушення ПДР відносно 45-річного водія автомобіля «Mitsubishi». Під час спілкування з чоловіком правоохоронці запідозрили його нетверезий стан.

Від запропонованого освідування на місці події чи у медичному закладі водій відмовився. Однак, щоб вмовити правоохоронців не оформляти відповідні адміністративні матеріали, чоловік поклав до салону службової автівки хабар.

У обох випадках факти пропозиції та надання неправомірної вигоди поліцейським були належним чином задокументовані працівниками слідчо-оперативних груп.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

До того ж чоловіки відповідатимуть за нетверезе керування: за таке правопорушення передбачено значні штрафні санкції та позбавлення права керування строком на 1 рік.

Нагадаємо, на початку липня у Житомирській області нетверезий водій ВАЗ намагався відкупитися від патрульних за порушення ПДР.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня 2024 року у Пулинах нетвереза 53-річна водійка «ЗАЗ» пропонувала правоохоронцям 500 доларів хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція хабар нетверезий водій водій тракторист 
Матеріали по темі