Влада

Кабмін розподілив субвенцію на облаштування безпечних умов у медзакладах, в Житомирській області кошти отримає одна лікарня

16 July 2024, 12:21

Кабінет міністрів затвердив розподіл у 2024 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я.

Відповідне розпорядження було затверджене на засіданні Уряду 12 липня і нещодавно оприлюднене на Урядовому порталі.

Загальна сума субвенції – 939 млн 406 тис. 946 грн, у Житомирській області кошти отримає лише бюджет Романівської селищної територіальної громади – 2 млн 813 тис. 546 грн.

У додатку до протоколу від 17 червня 2024 року засідання Комісії для розгляду поданих обласними, Київською міською держадміністраціями (військовими адміністраціями) звернень та підготовки пропозицій щодо виділення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я є лише одна пропозиція Житомирської області:

капітальний ремонт системи вентиляції в підвальному приміщені захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційного укриття) в КНП «Романівська лікарня» Романівської селищної, загальна вартість проєкту – 3 млн 126 тис. 166 грн, обсяг субвенції з держбюджету – 2 млн 813 тис. 546 грн.

Цей проєкт також є на сайті DREAM.

«Забезпечення належних безпечних умов перебування в укритті пацієнтів лікарні, лікарів, технічного персоналу та жителів навколишніх вулиць під час загроз, які виникають в умовах воєнного стану», - визначена мета проєкті.

Нагадаємо, на початку січня 2023 року начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко оглядав новостворене укриття для пацієнтів та медичного персоналу Романівської лікарні.

««На початку повномасштабного вторгнення, підвал лікарні був непристосований для перебування там пацієнтів. Тому 25 лютого було прийнято рішення зробити капітальний ремонт приміщень. Спільними зусиллями тут облаштували місця для перебування хворих, операційні, санвузол, а також відновили покриття на подвір‘ї біля входу в укриття, щоб без перешкод транспортувати пацієнтів, які не можуть пересуватись самотужки. Загалом новостворене укриття розраховане на 120 пацієнтів з операційною та іншими функціональними палатами», - інформував начальник ОВА.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2023 року перевіряли сховища у двох обласних лікарнях: на ремонт захисної споруди КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» витратили 20,4 млн грн; на створення сховища в обласній клінічній лікарні імені Гербачевського, яке може вмістити 250-300 людей виділили з обласного бюджету 17 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня укриття субвенція Романів КМУ вентиляція 
Матеріали по темі