Суспільство

Як проходять базову військову підготовку добровольці, які мобілізувалися через Житомирський рекрутинговий центр

16 July 2024, 17:54

Базову військову підготовку проходять нещодавно мобілізовані. Перед тим, як потрапити в зону бойових дій, десантники вчаться поводитися зі зброєю та вибуховими пристроями, діяти на полі бою та надавати домедичну допомогу. Тут воїнів загартовують фізично та морально.

У кожного військовослужбовця своя історія як потрапив до лав ЗСУ. Максиму 24 роки, хлопець добровільно вирішив боронити країну від ворога, тому пішов до Житомирського центру військового рекрутингу.

«Треба захищати Батьківщину, і рано чи пізно кожному, мені здається, доведеться це зробити. Краще піти одразу до рекрутингового центру, обрати свій фах, куди ти хочеш потрапити. Було набагато простіше прийти до рекрутингового центру, ніж в ТЦК. Умови були, спілкування було трошки ліпше, ніж в ТЦК. І можна було обрати саме фах і війська, до яких я хотів потрапити. Все добре, зі мною провели спілкування, дали направлення. Я потрапив сам в ДШВ, куди я хотів. ДШВ – це круто, це елітні війська і потрапити сюди престижно», – розповідає військовослужбовець Максим.

Костянтин також потрапив у військо через Житомирський центр військового рекрутингу.

«Через рекрутинговий центр потрапив у ДШВ. Це набагато простіше спілкування, ти одразу спілкуєшся про те, ким ти хочеш бути і як, а не як в ТЦК», – розповідає військовослужбовець Костянтин.

Військовослужбовці зізнаються: пройти курс базової підготовки – завдання не з простих. Додають, що завдяки таким випробуванням готові до різних ситуацій.

«Є «сухопутка» та інші, але мені здається, що десант – це саме те, де підготовлюють до всього, до чого можна підготувати», – додає військовослужбовець Костянтин.

Навчають мобілізованих інструктори, які мають не лише відповідний рівень знань, а й бойовий досвід.

«Основне чому навчаємо військовослужбовців – це військова дисципліна, самодисципліна, тактика, вогнева підготовка та інші складові, які допоможуть в проходженні військової служби», – говорить інструктор батальйону підготовки курсу базового рівня Дмитро Козловець.

Інструктори говорять, що чоловіки приходять вмотивовані.

«Мотивація захищати нашу державу, свої сім’ї, своїх дітей. Якщо не вони, тоді хто?», – каже командир взводу Артем Здольник.

У Житомирському центрі військового рекрутингу люди можуть самостійно обрати підрозділ чи фах, за яким бажають проходити військову службу. А також можна просто отримати консультацію. В центрі немає працівників ТЦК, а працюють представники військових бригад.

«Наш Житомирський центр військового рекрутингу працює майже місяць, з 18 червня по 15 липня. Має непогану статистику – 295 звернень щодо роз’яснень, уточнень та видано вже 88 відношень, тобто 88 людей вже пішло в армію», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Житомирський центр військового рекрутингу телефон: (050) 023 91 99

Нагадаємо, 18 червня цього року в центрі Житомира відкрився центру рекрутингу до Збройних сил України.

Як повідомляв Житомир.info, юрист житомирського ТЦК розповів про покарання для військовозобов'язаних громадян, які не встигли оновити дані до 16 липня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація рекрутинговий центр ДШВ доброволець ЗСУ військова підготовка 
Матеріали по темі