Місто

У міській раді розповіли, хто має прибирати стихійні сміттєзвалища біля Соколовського кар’єра у Житомирі

17 July 2024, 14:23

Соколовський кар’єр на околиці Житомира влітку є популярним місцем відпочинку, але навколо нього накопичується багато сміття, навіть є цілі стихійні сміттєзвалища. 17 липня нашим журналістам у міській раді розповіли, хто відповідає за прибирання території біля кар’єру.

«Для розуміння: є визначені місця для відпочинку, а є невизначені. У нас для відпочинку, наприклад, для того, щоб покупатися, це дорогий, рідний Тетерів, це наш гідропарк. Соколовський кар'єр не є визначеним місцем для відпочинку. Його не можна прирівняти, наприклад, до парку, його можна порівняти з лісом, в який люди так само йдуть, наприклад, відпочивати, і після себе, те, з чим вони прийшли, так само це мають скласти і забрати з собою, принести до себе додому або в найближчий бак, який вони бачать по місту, і туди викинути», - каже начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

На трьох підходах до кар’єру встановлено чотири сміттєбаки.

«Щороку звертаємося до перевізника, в цьому випадку територію, яка знаходиться навколо Соколовського кар'єру, обслуговує компанія ТОВ "ҐРІН БІН УКРАЇНА". І вони, не отримуючи за це ніяких коштів, я б назвав це меценатством, ставлять на під'їзних шляхах контейнери, для того, щоб люди могли туди викидати сміття. У цьому випадку це вулиця Праці, там стоїть два контейнери, на вулицях Гранітній і Чеській по одному. Забір сміття щоденний»,- говорить начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Територію біля кар’єру періодично прибирають комунальники та волонтери.

«І управління робить, і міськрада, і наша комунальне підприємство займається прибиранням. Так само, я знаю, і волонтери за допомогою того ж самого ТОВ "ҐРІН БІН УКРАЇНА" декілька разів проводили акцію і прибирали те сміття. Тож, я думаю, що зараз, коли спаде жара, ми знову ж таки повернемося до питання, поїдемо подивимося, що там відбувається, і напевно будемо думати, як прибрати те, що там насмітили», - розповідає начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

У міській раді кажуть: звернення з приводу засмічення території Соколовського кар’єру не надходили, але готові встановити більше сміттєвих баків.

«Зараз я почув про ситуацію стосовно того, що можливо недостатньо контейнерів. Готовий виїхати подивитися, якщо недостатньо, будемо звертатися до перевізника, щоб доставити. Частіше, ніж раз в день вони не зможуть забирати, оскільки раз в день забирають сміття по цих адресах, можливо є вихід доставити контейнери»,- каже начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Житомирян закликають не лишати сміття у місцях відпочинку та використовувати наявні сміттєві контейнери.

Нагадаємо, 6 липня 2023 року під час рейдових заходів екологічна інспекція виявила несанкціоновані звалища поряд з Соколовським кар’єром.

Як повідомляв, Житомир.info, 23 лютого 2024 року виявили чергове звалище відходів у Житомирі екологи в районі Корбутівки та звернулися до міськради щодо ліквідації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Соколовський кар'єр сміття кар'єр сміттєзвалище водойма літо спека Гуменюк Житомир  
Матеріали по темі