Суспільство

У липні патрульні Житомирського району зафіксували майже 200 порушень ПДР пішоходами та велосипедистами

17 July 2024, 16:49

У Житомирському районі серед зафіксованих від початку липня порушень ПДР найбільше - перевищення швидкості та проїзд на червоне світло світлофора.

Про це 17 липня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Інспектори секторів реагування патрульної поліції Житомирського райуправління проводять необхідні превентивні заходи для безпеки усіх учасників дорожнього руху на території обслуговування. У разі виявлення порушень причетні особи притягуються до адміністративної відповідальності. Згідно з наявними статистичними даними найбільша кількість зафіксованих від початку місяця порушень ПДР (852) стосувалася перевищення швидкісного режиму та ігнорування заборонних сигналів світлофора. Понад дві сотні (207) водіїв кермувало авто- та мототранспортом без належних документів», - йдеться у повідомленні.

Також поліцейські секторів реагування патрульної поліції Житомирського району вживали заходів щодо запобігання кермуванню у стані сп’яніння. З початку місяця на території обслуговування правоохоронці виявили 124 нетверезих водіїв. В усіх випадках відносно порушників патрульні склали адміністративні матеріали, які вже скеровані для прийняття рішення до суду.

У липні поліцейські зафіксували 195 порушень Правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами. В усіх випадках правоохоронці складали відносно причетних осіб адміністративні матеріали. Окрім цього, поліцейські проводили з порушниками превентивні бесіди щодо безумовного дотримання ПДР та використання світловідбивних елементів під час руху в темну пору доби.

У період липневої спеки поліцейські особливу увагу приділяли питанню безпеки керманичів транспортних засобів. Правоохоронці наголошували на необхідності звертати увагу на самопочуття перед тим, як вирушити у дорогу. Адже раптове погіршання стану здоров’я водія може спричинити дорожньо-транспортні пригоди.

Так з початку липня інспектори секторів реагування Житомирського районного управління поліції склали 23 адміністративних протоколи за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…) КУпАП. Рішення за цими матеріалами прийматиме суд.

«Проведення превентивних заходів на дорогах району триває. Адже саме підвищений контроль за дотриманням встановлених Правил дорожнього руху та запобігання правопорушенням сприяє зменшенню дорожньо-транспортних пригод та травматизму», - зазначили у поліції.

Нагадаємо, 10 липня пресслужба патрульної поліції Житомирської області інформувала, що за два місяці велопатрульні склали понад 330 адмінматеріалів за порушення ПДР у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня 2024 року пресслужба патрульної поліції Житомирської області інформувала про те, що з початку червня поліцейські зафіксували та притягнули до відповідальності понад 4 000 порушників швидкісного режиму. А станом на 15 червня від початку року у Житомирській області патрульні зафіксували понад 15 400 порушень швидкісного режиму водіями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція ПДР водій нетверезий водій пішохід велосипедист статистика 
Матеріали по темі