Події

У річці села Житомирської області загинули понад 2500 риб, через масовий мор екологи звернулися до поліції

19 July 2024, 09:53

У річці Синявка, біля села Немирівка Коростенського району, екоінспекція зафіксувала факт масового мору риби — загинули понад 2500 риб.

Про це 18 липня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Оперативно реагуючи на повідомлення про факт масової загибелі риби у р.Синявка поблизу с. Немирівка (Коростенський район), яке надійшло на телефон «Гарячої лінії» ДЕІ Поліського округу 18 липня 2024 року, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з представниками Житомирського рибоохоронного патруля виїхали на місце події з метою розгляду звернення та встановлення всіх обставин», - йдеться в повідомленні.

По цьому факту проведено обстеження водного обʼєкта, виявлено загиблі ВБР :

  • карась сріблястий - 1940,
  • плітка - 612,
  • судак - 26 екземплярів.

На місце викликали слідчо-оперативну групу.

«Також фахівці відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води для проведення досліджень, за результатами яких можна буде говорити про причину загибелі біоресурсів. Наразі вже відомо, що показник вмісту розчиненого кисню у річці складає 1,95 мг/куб дм при нормі не менше 4 мг/куб дм», - повідомляють екологи.

Після отримання результатів досліджень інспекція надалі вживатиме заходів реагування відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, 4 липня у річці Крошенка, поблизу Швиридовського ставка у Житомирі, зафіксували масову загибель риби. Екологи рахували збитки та звернулися до правоохоронців.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2024 року у ставках біля річки Крошенка, в районі вул. Богунської в Житомирі, виявили черговий факт загибелі риби. При комісійному обстеженні були виявлені загиблі водні біоресурси - 28 окунів, 4 щуки і 1 короп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мор риби риба мор еколог Коростень річка Синявка Немирівка кисень  
Матеріали по темі