Здоров'я

Чому важливо відновлюватись після травм, ушкоджень та операцій

22 July 2024, 14:56

Після перенесених деяких оперативних втручань, захворювань та небезпечних травм організм людини потребує комплексного відновлення. Для ефективного лікування пацієнту можуть призначити фізіотерапію або інші методики реабілітаційних заходів. Зокрема, в Україні поширена фізична реабілітація після інсульту (як ішемічного, так і геморагічного). Різні сучасні методи фізичної реабілітації дозволяють людині повернутися до звичного їй способу життя.

Медичний центр «Відновлення» застосовує виключно перевірені та дієві методи фізичного відновлення, які допомагають відновити втрачені фізичні функції.

Програма фізичної реабілітації та її значення

Реабілітація може зайняти досить тривалий період. Важливо розуміти, що досягнення якнайшвидшого результату залежить не тільки від професійності лікарів, але й від самого пацієнта. Період реабілітації заведено вважати продовженням лікування, він спрямований на стабілізацію стану пацієнта та усунення або попередження можливих ускладнень при конкретному захворюванні.

Фізична реабілітація виконує ряд важливих функцій та завдань. Серед основних - відновлення порушень опорно-рухової системи. Завдяки фізичним методам реабілітації зміцнюються м’язи, покращується рухливість у суглобах та відновлюються втрачені навички. Окрім цього, фізична реабілітація після травм та інших складних станів сприяє нормалізації психоемоційного стану пацієнта.

Коли потрібне фізичне відновлення?

Нині методики та засоби фізичної реабілітації є невід’ємною частиною будь-якого відновлювального періоду у реабілітаційних центрах. Сучасні методи реабілітації, включаючи фізичну реабілітацію, позитивно впливають на відновлення пацієнта, який переніс різні захворювання та тяжкі стани. А саме:

  • інсульт;
  • черепно-мозкові травми;
  • тяжкі та складні переломи;
  • після перенесеної серйозної операції;
  • при інфарктах;
  • після перенесених інфекційних захворювань та у ряді інших випадків, які прийнято вважати патологічними.

Увесь процес реабілітації відбувається під пильним контролем лікаря та низки фахівців, які розписують план лікування залежно від тяжкості захворювання та індивідуальних особливостей організму хворого. При цьому фахівець періодично проводить оцінку стану пацієнта, фіксуючи позитивну динаміку лікування, а за необхідності корегує лікувальний план, щоб реабілітація та відновлення після мультитравми та інших патологічних станів відбувалася ще ефективніше.

Переваги фізичної реабілітації

Якщо вам чи вашому близькому необхідна реабілітація після перелому хребта, струсу мозку, інсульту чи інших небезпечних перенесених станів, важливо звернутися за допомогою до фахівців. У медичному центрі «Відновлення» лікар неодмінно складе чіткий план лікування разом із медикаментозною терапією, а також за потреби направить пацієнта до фізіотерапевта.

Завдяки правильним фізичним вправам у людини відновлюються рухові функції організму. Крім того, такі методи мають і низку інших переваг. Серед них - зниження больових відчуттів у травмованій ділянці для тих, хто переніс перелом чи іншу травму. Використовуючи сучасні фізіотерапевтичні методики можна оздоровити весь організм пацієнта та покращити його загальний стан. Також відбувається поліпшення кровообігу, завдяки чому відновлюється функціонування всього організму пацієнта шляхом ефективнішого надходження кисню та інших поживних речовин у м’які тканини.

Фахівці медичного центру «Відновлення» готові пройти шлях реабілітації разом із вами!

Записатися на консультацію та дізнатися більше інформації можна на сайті МЦ «Відновлення» або за телефоном 0800 305 860. Чекаємо на вас за за адресою м. Житомир, вул. Грушевського 5-В (праворуч від ТЦ «Олді»)

Сайт медичного центру: https://vidnovlennya.center/
Сторінка у FB:
https://www.facebook.com/Vidnovlennia

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МЦ "Відновлення" Відновлення медичний центр реабілітація 
Матеріали по темі