Події

Житель Житомирської області вбив співмешканку та її матір, тіла жінок знайшли через тиждень у лазні

22 July 2024, 16:48

У громаді Житомирської області 45-річний чоловік вбив цивільну дружину та її матір, яка приїхала в гості із Запоріжжя.

Про це 22 липня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Про моторошну знахідку у лазні на території сусідського домоволодіння житель Романівської громади повідомив до поліції ввечері 19 липня. Правоохоронці встановили причетність до подвійного вбивства власника будинку, 45-річного чоловіка. Поліцейськими відділення поліції № 5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління, слідчими та оперативниками Головного управління Національної поліції в Житомирській області встановлено, що до загибелі причетний цивільний чоловік однієї з жінок, 45-річної мешканки села. З’ясовано, що друга загибла, 64-річна жителька міста Запоріжжя, напередодні приїхала на гостини до доньки на Житомирщину», - йдеться у повідомленні.

Як встановили поліцейські, під час святкування дня народження підозрюваного між ним та жінками виник конфлікт. Чоловік завдав обом їм численні поранення ножем. Від отриманих травм потерпілі померли на місці.

Їх тіла з ознаками насильницької смерті виявили лише через тиждень сусіди. Причетного до подвійного вбивства чоловіка поліцейські затримали у процесуальному порядку. Нині йому повідомлено про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті двох осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області за погодженням з обласною прокуратурою звернулись з клопотанням про обрання чоловікові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом задоволено. Тож найближчі два місяці чоловік перебуватиме у слідчому ізоляторі.

Йому загрожує покарання у вигляді ув'язнення строком від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури зазначають, що трагічні події сталися 12.07.2024, увечері, за місцем проживання підозрюваного та співмешканки, під час святкування його дня народження.

«У той час у цивільного подружжя гостювала теща. Під час застілля жінка, намагаючись захистити доньку, яка скаржилася, що чоловік ображає, пиячить та б’є, дорікнула зятю. А почувши у відповідь заперечення, взагалі порадила забрати речі та йти геть з будинку, який вона придбала за власні кошти. На такі слова іменинник сильно розлютився. Він схопив зі столу ніж та накинувся на 63-річну жінку, заподіявши їй численних смертельних поранень. У такий спосіб розправився і з 44-річною співмешканкою, яка стала на захист матері. Після цього з приміщення лазні, де сталося вбивство, забрав решту алкоголю та пішов у будинок допивати. Згодом, щоб приховати скоєне, вхід до приміщення забив дошками. Через декілька днів тіла обох жінок виявили сусіди та повідомили правоохоронців», - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, 10 липня до поліції надійшло повідомлення, що у селі Студениці, неподалік Житомира, 41-річний чоловік вбив 33-річну співмешканку. Попередньо з’ясовано, що напередодні між жінкою та чоловіком виник конфлікт, у ході якого він завдав їй смертельних травм. Після цього чоловік пішов до батька та розповів, що співмешканка начебто померла.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 30 квітня 2024 року до поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки про те, що її сусід зачинився в будинку та почав забивати дошками вікна, а на подвір’ї відчувався запах диму. В оселі також була його лежача літня мати, тому сусідка запідозрила, що, ймовірно, чоловік вчиняє домашнє насильство. У будинку правоохоронці виявили понівечене тіло 83-річної жінки. Інші частини тіла криміналісти знайшли в печі – чоловік намагався їх спалити. 1 травня 2024 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що чоловіку повідомили про підозру. 2 травня 2024 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області повідомила, що чоловіку обрали запобіжний захід — тримання під вартою без визначення застави. 12 липня 2024 року а пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила, що чоловіка судитимуть – йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція прокуратура вбивство конфлікт співмешканка матір лазня 
Матеріали по темі