Суспільство

Ув’язненому, який із слідчого ізолятора в Житомирі ошукав понад 30 людей, присудили 8 років тюрми

22 July 2024, 17:38

На Житомирщині ув’язненому присудили 8 років позбавлення волі за шахрайство.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури ув’язненого визнано винним у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненому повторно, у тому числі шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. ч. 2, 4 ст. 190 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що 32-річний житель Київщини шахрайським способом заволодів понад пів мільйоном гривень. На той час він перебував у слідчому ізоляторі міста Житомира. Раніше чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за різні злочини.

Діючи за злочинною схемою, обвинувачений довільно набирав телефонні номери та зв’язувався з реальними абонентами. Далі, видаючи себе за банківського працівника, повідомляв співрозмовнику, що йому надійшли кошти.

Повіривши у правдивість дзвінка, громадяни виконували у мобільному додатку WEB-банкінгу продиктовані шахраєм операції або надавали йому реквізити свого рахунку. А після цього замість одержаних сум втрачали кошти зі своїх рахунків.

У такий спосіб рахунок шахрая поповнювався різними сумами із чужих заощаджень, в окремих випадках – понад сотню тисяч.

Загалом протягом листопада 2023 – лютого 2024 років обвинувачений ошукав більше 30 жителів різних областей.

Нагадаємо, 13 червня поліція Житомирської області повідомила про те, що шахраї представилися працівниками банку та телефоном виманили у 50-річної жінки з Малина майже 40 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня 2024 року слідчі поліції оголосили фігурантам про підозру у шахрайстві засудженим із житомирської колонії. Чоловіки телефонували та називалися працівниками банку. Вони переконували співрозмовників назвати коди з повідомлень, нібито необхідних для зарахування допомоги від ООН. Таким чином, отримавши конфіденційну інформацію, необхідну для здійснення транзакцій, переказували заощадження на інші банківські рахунки. Потерпілі втрачали від 500 до майже 25 тисяч гривень. У травні 2024 року відділ комунікації поліції Житомирської області повідомляв, що трьох рецидивістів з житомирської колонії судитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура шахрай шахрайство ув’язнений вирок 
Матеріали по темі