Події

Двоє жителів Житомирського району хотіли продати речі через інтернет, а натомість втратили понад 30 тис. грн

22 July 2024, 18:01

За вихідні жителька Житомирського району та житомирянин втратили понад 30 тисяч гривень, повіривши шахраям: жінка хотіла продати шкільний рюкзак, а чоловік - сантехнічне обладнання.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Цими вихідними у Житомирському районному управлінні поліції зареєстровано два випадки шахрайства під час здійснення фінансових операцій на торговельних платформах. Містяни віддали інтернет-ошуканцям понад 30 тисяч гривень. Жителька Житомирського району на одному з торговельних інтернет-майданчиків продавала шкільний рюкзак. Домовившись з покупцем, жінка ввела всі фінансові реквізити, потрібні нібито для підтвердження сплати та перейшовши за посиланням, яке надіслав продавець в особистих повідомленнях. Як результат – з її банківських карток було знято понад 3,5 тисячі гривень та 450 доларів»

За аналогічним алгоритмом втратив свої заощадження містянин, який хотів продати сантехнічне обладнання.

Нині в обох випадках поліцейські розпочали кримінальні провадження, у межах яких встановлюють причетних до правопорушень. Правова кваліфікація - ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 червня із заявою про шахрайство до поліції звернувся 51-річний коростенець. Чоловік знайшов оголошення на торговельному онлайн майданчику про продаж котів й заплатив шахраю 9 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2024 року Коростенське районне управління поліції інформувало, правоохоронці зібрали докази причетності 33-річного містянина до обману користувачів соціальних мереж та заволодіння їх коштами. Було встановлено, що чоловік ошукав принаймні шістьох жителів різних областей України на продажі неіснуючих автівок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство продаж оголошення 
Матеріали по темі